Frequently Asked Questions (FAQ)

Op deze en de volgende pagina's voorzien we bruikbare informaties over onze internationale taalcursussen en taalkampen. Om u te helpen om snel en gemakkelijk antwoord op uw vragen te vinden, hebben we de FAQ's gegroepeerd overeenkomstig met onze verschillende doelgroepen.

Als u andere vragen of opmerkingen hebt, neem dan graag contact met ons op!

FAQ over Taalcursussen

1. Hoe oud moet ik zijn om deel te nemen aan een internationale taalcursus?

Onze normale taalcursussen worden aanbevolen voor studenten van 18 jaar en ouder. Voor jongeren tussen de 10 en 17, bevelen we taalkampen aan die speciaal gericht zijn op deze leeftijdsgroep.

2. Zijn er taalcursussen beschikbaar voor absolute beginners?

Jazeker! U kunt ook een internationale taalcursus boeken als een absolute beginner en dan kunt u zichzelf al na twee weken verstaanbaar maken in allerdaagse situaties.

3. Wordt er ook Engels gesproken tijdens de curussen?

Behalve de cursussen Engels is het antwoord nee - met twee redenen. Ten eerste, door Engels te vermijden kunnen studenten de nieuwe taal zo snel als mogelijk leren. Ten tweede hebben sommige studenten van de taalcursus geen Engelstalige achtergrond.

4. Zijn de leraren moedertalig?

Onze leraren zijn allemaal moedertalig of spreken de taal op het allerhoogste niveau. Op deze manier zijn onze taalcursussen van superieure kwaliteit.

5. Hoe vroeg van tevoren zou ik een taalreis moeten boeken?

We bevelen u aan om ongeveer 3 maanden van tevoren naar een cursus te gaan zoeken, om teleurstelling te voorkomen. De complete betaling geschied 6 weken voor aanvang van de cursus. Lees onze boekingsvoorwaarden voor alle details.

6. Kan ik een taalcursus voor één week boeken?

Ja, maar alleen een Intensieve taalcursus. De andere taalcursus hebben een minimale duur van 2 weken.

7. Wat zijn de taalkampen voor jongeren?

Onze taalkampen voor jongeren en tieners zijn speciaal gericht op een internationale ervaring voor jonge mensen tussen de 10 en 17 jaar.

Deelnemers profiteren ervan hun verlegenheid te overwinnen door in de vreemde taal te communiceren, de grammatica te leren kennen en hun woordenschat uit te breiden, zonder dat ze worden blootgesteld aan de traditionele stress. In de namiddag bieden we een uitgebreid vrijetijdsprogramma, onder toezicht. Zo kunnen studenten de cultuur van het gastland ervaren. Deelnemers van taalkampen staan gedurende de hele cursus onder toezicht, om hun veiligheid te garanderen.

Onze taalkampen worden gehouden in: Engeland (Brighton, Londen), Malta (St. Julian's, St. Paul's Bay), Frankrijk (Nice, Parijs), Canada (Toronto), Duitsland ( Frankfurt), Italië (Florence) en Spanje (Barcelona en Malaga).

De prijs voor de kampen zijn inclusief:

  • Taalcursus met 20 lessen per week
  • Lesmateriaal
  • Accommodatie en pension zoals geboekt
  • Fulltime toezicht door onze getrainde groepsleiders
  • Vervoer van/naar het vliegveld
  • Gezamenlijke uitjes en excursies
  • Dagactiviteiten

8. Hoeveel studenten nemen er deel aan iedere taalcursus?

Afhankelijk van het type taalcursus en de stad waar de school zich bevind, wisselt het aantal maximale studenten tussen de 8 en de 12. 

9. Hoeveel uur per week worden gebruikt voor de lessen?

10. Welke niveau's worden aangeboden?

Onze cursussen zijn verdeeld in: Basis, Gemiddeld, Gevorderd en Vergevorderd. Elk van deze niveau's is verdeeld in drie niveau's, afhankelijk van de vaardigheden van de student.

11. Wordt er een plaatsingstoets afgenomen?

Voor vertrek maakt iedere student een online plaatsingstoets / niveautoets zodat we de studenten in kunnen delen bij een passende groep en niveau.

Waarom test u zichzelf niet meteen zodat u een idee heeft op welk niveau u nu zit? Probeer onze online testen voor Engels, Spaans, Frans, Italiaans en Duits.

12. Wanneer beginnen de cursussen?

De cursussen worden het hele jaar door gehouden. Normaal gesproken vangen de cursussen iedere maandag aan, tot vrijdag. Sommige bestemmingen hebben andere startdagen dan maandag, dus controleer de Prijzen en Service pagina van uw gewenste bestemming.

FAQ over Accommodatie

13. Waar verblijf ik?

De accommodatiemogelijkheden verschillen naargelang de stad waar uw taalcursus gehouden wordt. Sprachcaffe biedt verschillende typen, waaronder residentie, appartementen en hotels. Daarnaast kunt u zelf uw accommodatie regelen. Kijk op de Prijzen en Service pagina voor iedere stad om een beter beeld te krijgen van de verschillende verblijfsmogelijkheden daar.

14. Is pension inbegrepen bij de accommodatie?

Afhankelijk van de bestemming kan er volpension, halfpension of geen pension bij uw accommodatie inbegrepen zijn. Over het algemeen biedt verblijf in een appartement geen pension, terwijl verblijf bij een gastgezin half- of volpension biedt. Kijk op onze Prijzen en Service pagina voor meer details.

15. Wat is de beste dag om bij de accommodatie aan te komen?

Accommodatie wordt vrijgemaakt op zondag of anders op de dag voordat de cursus start. Sommige accommodatietypen in een aantal steden hebben andere aankomst- / vertrekdagen. Meer informatie kunt u vinden op de verschillende pagina's per bestemming - kijk op de Prijzen en Service pagina per stad.

Als u vervoer van het vliegveld naar de accommodatie heeft geboekt, ontmoet u een medewerker van Sprachcaffe die u naar uw verblijfsplaats begeleid. Als u nog geen vervoer heeft geboekt, volg dan de aanwijzingen die u in uw welkomspakket ontvangt.

16. Op welke dag moet ik mijn vertrek plannen?

Normaal gesproken is zaterdag de vertrekdag, of anders de dag dat uw cursus ten einde loopt. Sommige accommodatietypes in een aantal steden hebben verschillende aankomst / vertrek dagen, zoals de schoolresidentie in Brigthon, waar de kamers de laatste vrijdag van uw cursus moeten worden vrijgemaakt. Meer informatie kunt u vinden op de verschillende pagina's die bij de bestemmingen horen - kijk op de Prijzen en Service pagina van iedere stad.

Als u vervoer van uw accommodatie naar het vliegveld heeft geboekt, wordt u vergezeld door een medewerker van het Sprachcaffe team. Als u nog geen vervoer heeft geboekt, kunt u alle benodigde informatie over hoe u van het verblijf naar vliegveld moet komen bij ons krijgen, voorafgaand aan uw vertrek - vraag het gewoon bij de receptie!

17. Worden er vrijetijdsactiviteiten georganiseerd?

Elke school organiseert activiteiten en weekend excursies waar studenten aan deel kunnen nemen. Er is geen tijd om je te vervelen met Sprachcaffe!

FAQ over de Toetsing

18. Ontvang ik een certificaat na beëindiging van de cursus?

Nadat u de taalcursus beëindigd heeft, ontvangt iedere deelnemer een certificaat. Bij een Lange termijnscursus kunt u zich ook op een internationaal examen voorbereiden. 

19. Op welke internationale examens kan ik me bij Sprachcaffe voorbereiden?

Language examination:City:
"Cambridge Certificate"(PET, FCE,
CAE, CPE)
Malta, Brighton, London
"Diploma de Espanõl
como Lengua Extranjera"
(D.E.L.E.) Madrid, Malaga, Barcelona
"Diplôme d'Etude de
Langue Française"
(D.E.L.F.) Nice, Paris
"Certificazione di italiano
come Lingua Straniera"
(C.I.L.S.) Rome, Florence
"Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang" and
"Deutsch als Fremdsprache"
(D.S.H. & TestDAF) Frankfurt

20. Welke betaalmiddelen worden gebruikt? Wanneer kan ik betalen?

U kunt betalen door middel van een bankoverschrijving. Meer details over de betalingsmogelijkheden en deadlines kunt u vinden op onze boekingssite of in uw factuur.