Vízuminformáció - USA

Vízum az Egyesült Államokba
  • Nemzetiségtől függően változó vízumkövetelmények
  • Naprakész információ az amerikai nagykövetségeken

Ha Amerikába készül utazni, fontos tudni, hogy az országba való belépéshez vízumra lehet szükség, melynek megszerzése időt vesz igénybe. Fontos, hogy mindig tervezzünk előre és hagyjunk elég időt arra, hogy beszerezzük az utazáshoz szükséges dokumentumokat, mielőtt elkezdenénk az angol nyelvtanfolyamot az Egyesült Államokban.

A vízumkövetelmények a vízumigénylő nemzetiségének megfelelően változnak. Amerika és bizonyos országok között fennáll olyan megegyezés, mely megkönnyíti a vízumigénylést azon polgárok számára, akik turistaként kívánnak az országba lépni. Részletes és naprakész információért keresse fel a magyarországi amerikai nagykövetséget.

További információ

Ha további információra van szüksége a vízumigényléssel kapcsolatban, vagy, hogy hogyan lehet a vízumot meghosszabbítani, hogyan lehet diákvízumot igényelni, vagy mi a teendő a turistakártya elvesztése esetén, keresse fel a magyarországi amerikai nagykövetséget vagy az amerikai hivatalos szervezeteket:

Egyéb szükséges dokumentumok

Utazás előtt ellenőrizze, hogy útlevele érvényes-e. Javasoljuk, hogy az útlevél a hazautazás dátumát követően is hónapokig érvényes legyen.

Egyéb dokumentumok és személyazonossági iratok, melyekre az út során szükség lehet: a visszaútra szóló repülőjegy, bizonyíték arról, hogy a kint tartózkodás idejére elegendő pénz áll rendelkezésére, jogosítvány, oltási könyv, egészség-, és egyéb biztosítások. Azok az okmányok, melyek igazolják, hogy Ön diák, nyugdíjas, stb. több kulturális intézményben, tömegközlekedés eszközön, stb. kedvezményre jogosítanak.