7+1 otthoni program, hogy garantáltan ne unatkozz!

 A kulturális élet átköltözött a virtuális térbe, ennek pedig az a legnagyobb előnye, hogy otthonod kényelméből élvezhetsz olyan szolgáltatásokat, amelyek eddig elérhetetlenek voltak. Összegyűjtöttük Neked a legjobbakat!

Ugye, neked is vannak olyan könyvek a polcon, amelyeket már régóta készülsz elolvasni, de nem jutott rá időd? Esetleg egy filmes listád, amelyről szintén nem sikerült még minden filmet megnézni? Most itt a remek alkalom, hogy pótold ezeket a mulasztásokat, és emellett még számos egyéb online program közül is választhatsz.

Film

A Nemzeti Filmintézet 90 ingyenesen megtekinthető magyar filmklasszikust kínál minden korosztály számára. A kínálatban irodalmi adaptációk, történelmi filmek és animációk egyaránt megtalálhatók. Kedvcsinálónak íme néhány cím: A kőszívű ember fiai, Édes Anna, Pál utcai fiúk, Valahol Európában, A tizedes meg a többiek, Vuk, Keménykalap és krumpliorr.

A Cirko moziban egy mozijegy árának töredékéért kölcsönözhetsz filmeket 24 órára. Művészfilmek, családi mozi és akció egyaránt megtalálható a kínálatban.

Irodalom

30 napos ingyenes hozzáférést kínál a Scribd digitális könyvtára, ahol több, mint 60 millió dokumentum érhető el. A hazai könyvkiadók közel 15.000 könyvet tesznek elérhetővé, a kiadók teljes listáját itt találod.

Tudomány

Arcanum Digitális Tudománytár Április 16-ig ingyenessé tette teljes adatbázisát, amely két évszázad magyar újságait és folyóiratait tartalmazza.

Színház

Több magyarországi színház is élő bejelentkezéssel és ingyenesen megtekitnhető előadásokkal várja a nézőket. Az eseménynaptárt itt láthatod.

Zene

Érdemes most fokozott figyelemmel követni kedvenc zenei előadóid közösségi média oldalát, mivel nagyon sokan indítanak élő videót néhány dal erejéig. Emellett a Művészetek palotája élőben közveíti következő előadásait és ingyenesen elérhetővé tette digitális médiatárát, amelyben HD minőségű koncertfelvételeket és irodalmi estek felvételeit láthatod. Betekintést nyerhetsz tovább a Berlini Filharmonikusok Digitális Koncerttermébe vagy éppen a bécsi Staadtsoper műsorába, melyekről szintén élő közvetítést adnak.

Múzeum

Most olyan világhírű múzeumokban tehetsz virtuális látogatást, mint a New York-i Metropolitan Museum of Art vagy a párizsi Louvre, de számos egyéb látványosság is megnyittotta kapuit az online térben, ilyen például a Sixtus-kápolna, amelyet szintén bebarangolhatsz.

Testmozgás

A sport rajongóinak sem kell attól tartaniuk, hogy veszítenek fittségükből, illetve ha eddig nem mozogtál akkor itt a remek alkalom, hogy beiktass egy kis sportot a napi rutinodban. A Cosmopolitan Hungary egy teljes online eseménysorozattal készült az egészséges életmód jegyében. Emellett sok edző, oktató és életmód tanácsadó indít ingyenes élő videókat, például Jakkel Nóri fitnesz edző, Lengyel Ágnes jógamester és a YogaArt műhely. 

Gasztronómia

Bár a receptek és főzővideók sokasága eddig is nagy teret hódított az online térben, most mégis érdemes megemlíteni. Ha több időt töltesz otthon, próbálj ki új fogásokat vagy sajátítsd el a főzés alapjait. A Nosalty-t senkinek sem kell bemutatni, de ott van Maunter Zsófi blogja vagy Streen Kitchen Youtube-csatornája  és Széll Tamás főzős videói is, utóbbi a szupermarketek alapkínálatából készít ízletes és egyszerű fogásokat.

Nyelvtanulás

Ha a szórakozás mellett egy kis tanulásra is szánnál időt, itt a remek alkalom, hogy felfrissítsd nyelvtudásod vagy belevágj egy teljesen új nyelv elsajátításába! Kellemes és hasznos időtöltés, amely a jövőben még nagy segítségedre lehet a suliban vagy a munkahelyeden. Rengeteg ingyenes tananyag és applikáció érhető el, de ha valódi fejlődést szeretnél elérni, akkor beiratkozhatsz egy interaktív online nyelvtanfolyamra is, ahol egy valódi nyelvtanár lesz a segítségedre.

Ha pedig a szükség úgy hozta, hogy új munkahelyet kell találnod, esetleg karrierváltáson gondolkodsz, keresd fel a Jooble oldalát, ahol több, mint 28 ezer állás közül válogathatsz.