A Sprachcaffe utazási magazin

Kína hatalmas ország, a lakosság, a terület és a dialektusok számát tekintve is. Az Ethnologue: Languages of the World szerint, Kína nyelvészeti szempontból, a világ hetedik legszínesebb országa. 2022-ben Kínában 307 nyelvet beszéltek, a globalizáció valamint a mandarin nyelv hivatalos nyelvként való használata miatt, ezek közül sajnos több mint 150-et a kihalás veszélye fenyeget.

Bővebben

Az online fordítók életünk szerves részévé váltak, egyre többet használjuk ezen eszközöket, amelyek megkönnyítik a boldogulást idegen nyelvterületeken, legyen az utazás, vállalkozás, vagy valamilyen nemzetközi tevékenység, idegen nyelvű oldal böngészése vagy egy sima beszélgetés külföldiekkel. Számos oka lehet, hogy fordító szolgáltatást veszünk igénybe, a következőkben, az öt legjobb, ingyenes internetes fordítót mutatjuk be.

Bővebben

Egy új nyelv elsajátítása során elengedhetetlen a számok megtanulása is és a számolás logikájának memorizálása. A Sprachcaffe ezen cikke segít az angol számok 1-től 1000-ig való elsajátításában. A számolás logikája az angol nyelvben szerencsére egyáltalán nem bonyolult.

Bővebben

Ahhoz, hogy el tudj számolni franciául 1-től 100-ig, majd 1000-ig, tisztában kell lenned néhány sajátosabb szabállyal. Mutatjuk mit kell megtanulnod és mire kell ügyelned.

Bővebben

A kapcsolatépítés szerves részét képezi az életünknek, új ismeretségekre, kapcsolatokra, különféle érdeklődési területeken jeleskedő ismerősökre szert tenni, életünk minden szakaszában hasznos lehet. Nem kell számító, üzleti gépezetnek lennünk ahhoz, hogy a saját magánéletünkben is hasznát lássuk, ha különféle szakmai szférákból vannak ismerőseink, így gyakorlatilag bármilyen problémával is szembesülnénk van kihez fordulni, van kit megkérdezni.

Bővebben

A kezdő német nyelvtanulók számára a megfelelő névelők alkalmazása szokta okozni a legtöbb problémát. A német nyelv elsajátítása igazi kihívás, a sajátos nyelvtan már a nyelvtanulás legelején megvillantja tépőfogát, ami nem kevés frusztrációt okozhat a kezdő nyelvtanulóknak. Valóban számos sajátos eset létezik, van viszont néhány trükk ami segíthet kiválasztani a megfelelő névelőt.

Bővebben

Európa szívében található Németország, az EU kiemelkedő nagyhatalma. Az ország az egyik legerősebb gazdasággal rendelkezik, kiemelkedő kulturális, művészeti élettel, lenyűgöző természeti szépségekkel és rendkívül gazdag történelemmel. Mutatunk öt német várost amelyet látnod kell.

Bővebben

Egy a nyelvtanulást nagyon hatékonyan segítő tevékenység az idegen nyelvű tartalmak fogyasztása, legyen az podcast, film, interjú, illetve bármilyen olyan témában történő beszélgetés hallgatása amely téged érdekel. 10 kimondottan a nyelvtanulásra optimalizált de minimum nyelvtanuláshoz ideális podcastet ajánlunk.

Bővebben

Egy idegen nyelv tanulása során, a szókincs megalapozása ugyanolyan fontos, mint a nyelvtani szabályok elsajátítása. Főleg kezdőként érdemes szókincsed folyamatos bővítésére törekedned, hisz egyedül csak így fogod előbb megérteni, majd beszélni is az adott nyelvet. A szókincs felépítésére ideális az időközönkénti ismétlés módszere, amely hatékony és rugalmas. Mutatjuk, miben is áll ez a módszer és hogyan hozhatod ki belőle a legtöbbet.

Bővebben

Az életünk szerves részéve vált az Instagram, a kikapcsolódás, az inspirálódás, az ötletgyűjtés, a virtuális kalandozás helyszíne. Cikkünkben 10 olyan hangulatos Instagram oldalt mutatunk be, amelyre érdemes lehet egy pillantást vetni, főleg esősebb napokon amikor az ember hajlamosabb vágyakozni és utazást tervezni napsütötte tájak felé.

Bővebben