Nyelvek

A kiszemeltet megszólítani, és színt vallani érzéseinkről, sokszor anyanyelven sem könnyű. Pár jól időzített, frappánsan elmorzsolt, humoros mondattal, felkelteni valaki érdeklődését igazi mestermunka. Mutatunk néhány angol nyelvű példamondatot, hogyan NEM érdemes beszélgetést kezdeményezni.  
Bővebben
A zene folyamatonsa jelen van az életünkben, fiatalkorunkban pedig különös fontossággal bír, a fontosabb pillanatokban mindig bizonyos dalok jelentenek támaszt, vigaszt. Ezért a kedves, vidám gyerekdalok különösen alkalmasak a nyelvtanuláshoz, könnyed ritmusok, dallamok segítik a memorizálást és meghozzák a kedvet is a tanuláshoz.
Bővebben
Kína hatalmas ország, a lakosság, a terület és a dialektusok számát tekintve is. Az Ethnologue: Languages of the World szerint, Kína nyelvészeti szempontból, a világ hetedik legszínesebb országa. 2022-ben Kínában 307 nyelvet beszéltek, a globalizáció valamint a mandarin nyelv hivatalos nyelvként való használata miatt, ezek közül sajnos több mint 150-et a kihalás veszélye fenyeget.
Bővebben

Néha úgy érzed, hogy nincs ihleted és hiába próbálkozol, nem találsz inspirációt? Az alábbiakban összegyűjtöttünk neked néhány tippet, amelyek segíthetnek abban, hogy kreatív maradj. Sokféle módon találhatsz ihletet, néha teljesen véletlenül is, most viszont lássunk néhány tuti tippet, amelyek garantáltan beválnak.

Bővebben
Köznapi társalgási angol
Már egész jól beszélsz angolul és le akarod nyűgözni az anyanyelvi szinten beszélőket a nyelvi sokszínűségeddel? Vettük a fáradtságot és megalkottuk azt a mindennapi kifejezésekből álló listát, amely az anyanyelvi beszéd folyamatosságát hivatott megalapozni. Szóval használd bátran a "see you later" a "hello" a "yes", és a "'sup?" valamint "hey" illetve a "yeah" szavakat. Ok „knock it off” és stop „faffing around" avagy elég a naplopásból kezdjük!
Bővebben
Eiifel-torony
Már beszélsz valamennyire franciául, de menőznél egy picit az anyanyelvi szinten beszélők között a  tudásoddal? Segítünk: íme itt a lista azon francia kifejezésekről, szófordulatokról amelyek megfűszerezik majd a francia társalgásod. Pörgesd fel a szókincsed ne hagyatkozz csak a "Salut", "Oui" szavakra, hanem bátran alkalmazd, variáld a most következő szófordulatokat!
Bővebben
Sok ember jut oda az életében, hogy idegennyelv-tanulásba kezd. Talán éppen most gondolkodsz azon, hogy nyelvet kellene tanulnod. Az első kérdés ilyenkor mindig az, hogy hogyan sajátíthatnád el a leghatékonyabban a nyelvet, a másik pedig az, hogy milyen módszert válassz ehhez.
Bővebben
Nyelvtanulás macskás gif-ekkel szemléltetve
Egy új nyelv megtanulása valódi élmény. Néha utálod, néha szereted. Nehéz, de kifizetődő munka. A végére már csak nevetsz a korábbi hibáidon és büszke leszel sikerélményeidre.   Függetlenül attól, hogy kezdő vagy haladó vagy, az alábbi macskás gifek által kifejezett érzésekkel már biztos te is találkoztál vagy fogsz találkozni nyelvtanulás során. Nekünk sokkal nehezebb, mint a pihepuha házikedvenceknek, hiszen nem egy nyelvet beszélünk.
Bővebben
Hasznos német kifejezések
Egy kicsit már tudsz németül, megy a Guten Morgen és az Auf Wiedersehen? Ez kezdetnek megfelel, de a későbbiekben még szükséged lesz néhány hasznos német szófordulatra, hogy túléld a németországi kalandot. Ezek a szavak, szófordulatok és kifejezések segítenek abban, hogy úgy beszélj, mint a helyiek. Minden helyzetben tudni fogod, hogy mit kell mondani, például köszönés vagy szülinapi köszöntés esetén. Los geht’s!
Bővebben
lefordíthatatlan szavak
A nyelv tele van meglepetésekkel. Sosem tudhatod, milyen kincsekre bukkanhatsz a nyelvtanulás során. Lefordíthatatlan szavak sorozatunkkal megpróbálunk mélyre ásni néhány nyelvben és megtalálni azokat a különleges kifejezéseket, amelyek csak az adott nyelvben léteznek és szinte lehetetlen őket egy szóval lefordítani.
Bővebben