Utazási tippek

Az életünk szerves részéve vált az Instagram, a kikapcsolódás, az inspirálódás, az ötletgyűjtés, a virtuális kalandozás helyszíne. Cikkünkben 10 olyan hangulatos Instagram oldalt mutatunk be, amelyre érdemes lehet egy pillantást vetni, főleg esősebb napokon amikor az ember hajlamosabb vágyakozni és utazást tervezni napsütötte tájak felé.
Bővebben
Egy idegen országba utazni és ott tanulni mindig izgalmas, kicsit félelmetes de egyben hatalmas lehetőség. Amikor egy külföldi országban kezdesz tanulni, az rövid és hosszú távon is változtat rajtad. Az ott töltött idő és az ott szerzett benyomások, tapasztalatok gazdagítják a személyiséged hisz idegen kultúrákba, életmódokba, világnézetekbe lelsz bepillantást, ez pedig óhatatlanul nyitottabbá, befogadóbbá tesz. Egy ilyen kaland nehézségekkel is…
Bővebben
A honvágy időnként mindenkit a karmai közé kaparint ha messzire utazik az ember, mindattól amit ismer és szeret. Minél fiatalabb az ember annál védtelenebbül tud rátörni ez a különös szörnyeteg, főleg esténként bújik elő amikor minden elcsendesedik és magadra maradsz. Megpróbálunk néhány tanácsot adni ellene.
Bővebben
Lloret de Mar vagy Málta? Málta vagy Lloret de Mar? Biza nem könnyű választani két ilyen gyönyörű nyaralási helyszín közül. Néhány főbb szempont szerint megpróbáljuk bemutatni mindegyik helyszín sajátosságait, jellegét, hogy valamelyest megkönnyítsük számodra a folyamatot. Bármelyiket is válaszd csalódni lehetetlen!
Bővebben

Végre ismét megnyílnak a máltai nyelviskola kapui! 2021. június 1-től a Sprachcaffe a megszokott programmal várja a diákokat, felejthetetlen nyaralási élményt és hatékony angol nyelvtanfolyamot kínálva a napsütötte szigetországban. A Sprachcaffe-nál egy mindenre kiterjedő biztonsági szabályzatot dolgozott ki, amely lehetővé teszi a gondtalan nyaralást Máltán. Emellett még extra előnyökben is részesülhet az, aki idén utazik.

Bővebben
Boston
Szeretnél kapni néhány tippet, mielőtt Bostonba utazol? Ez az amerikai város nem szűkölködik kulturális és történelmi értékekben: nyüzsgő város számtalan hely felfedezésére ad lehetőséget. Olvass tovább, hogy megismerj párat ezek közül.
Bővebben
Egyesült Királyság
Az Egyesült Királyság nem csak globális trend setter a divat és a stílus területén, hanem olyan kulturális sajátosságokkal rendelkezik, amelyek sok embert inspirálnak. Az kétségtelen, hogy érdemes ellátogatni ide, viszont tanácsos elkerülni bizonyos hibákat, amelyeket a turisták és látogatók ejtenek. Az alábbi lista segít neked ebben, rávilágítva a nyelvhasználattal, közlekedéssel és egyéb kultúrával kapcsolatos eltérésekre, hogy ne kerülj kínos…
Bővebben
Bournemouth kikapcsolodas
Függetlenül attól, hogy egyéni, családi, páros vagy csoportos vakációzásról van szó, Bournemouth kivételesen megfelelő hely mindenki számára. Anglia titkos ékköve rejtve van a nagy nyilvánosság elől, de cikkünkből megtudhatod, miért érdemes ide utaznod legközelebb.
Bővebben
Frankfurt város
Frankfurtról elsőre biztosan az üzleti életre és a nemzetközi reptérre asszociálsz, de a város ennél sokkal többet kínál. Ez a cikk bemutat néhányat a számtalan kulturális esemény és fesztivál közül, melyeket semmiképpen nem érdemes kihagyni, ha Frankfurtba utazol.
Bővebben
Valletta
Az Eurpai Unió minden évben két várost választ, amelyek egy évig viselhetik a kulturális főváros címét. Idén a választás a máltai fővárosra, Valettára esett. Éppen ezért igen szerencsésnek mondhatod magad, ha idén nyáron máltai nyelvi utazáson veszel részt. A szigeten egész évben izgalmasabbnál izgalmasabb rendezvényeken vehetsz részt. 
Bővebben