Vesd bele magad a nyárba és takaríts meg most: Nyári kedvezmények! 🏖️🌊

Exkluzív nyári kedvezmények várnak ✈️. Pörgesd fel az idei nyarad Brighton -ban ☀️ Tekintsd meg kedvező ajánlatunkat

Biztosítsd be a helyed most!

Online nyelvtanfolyam - Gyakran ismételt kérdések

Szeretnél online nyelvet tanulni? Az alábbiakban megkapod a választ minden felmerülő kérdésre.
 

Hogyan zajlik az online nyelvoktatás és miért más a Sprachcaffe online nyelvtanfolyama?

Iskolánk akadémiai színvonalú oktatás kínál, többéves tapasztalattal rendelkező oktatókkal és jól bevált, nyelvtanítási módszerekkel.

Az online tanfolyamunk tulajdonképpen ugyanúgy zajlik, mint a nyelvi utazáson kínált kurzuson. Ez esetben viszont nem személyesen, hanem a virtuális osztályteremben találkozunk egy videó konferencia keretein belül. A tanár hagyományos, „valódi” órát tart, ahol kérdéseidet is megválaszolja. Odafigyel arra, hogy milyen területeken van szükséged fejlődésre, motivál és kihívások elé állít. Ez a tanulási módszer nem csak szórakoztató, hanem hatékony is, mert egyéni felkészítést nyújt a leggyakoribb élethelyzetekre. A leginkább fenntartható és a lehető leggyorsabb fejlődést kínálja számodra. A heti órák számát te határozhatod meg, attól függően, hogy mennyi időd van és mekkora léptékben szeretnél haladni. Tanulj bárhonnan!

Milyen online tanfolyamtípusok közül választhatok?

Függetlenül attól, hogy diák vagy felnőtt vagy, csoportos és egyéni tanfolyamainkra ugyanúgy jelentkezhetsz. Mindkét tanfolyamtípusnak megvannak a maga előnyei.

Egyéni tanfolyam

Az egyéni vagy páros magánórák legnagyobb előnye, hogy a tananyag teljes mértékben az igényeidnek megfelelően épül fel. Tanulhatsz egyedül vagy egy barátoddal, családtagoddal, aki hozzád hasonló nyelvi szinten áll. Te határozod meg a heti óraszámot és az online órák időpontját is. Azonnali visszajelzést kapsz a tanártól és a tanítás menete folyamatosan alkalmazkodik hozzád.

Csoportos tanfolyam

A csoportos online tanfolyamon 4-12 azonos nyelvi szinten álló résztvevő tanulhat együtt. Ez azért előnyös, mert új embereket ismerhetsz meg  a világ minden tájáról és rendszeresen párbeszédet folytathatsz velük – akár órák után is gyakorolhatjátok a nyelvet. A csoport létszámát alacsonyan tartjuk annak érdekében, hogy mindenki szóhoz jusson az órán. Az azonos rendszerességgel, következetesen megtartott órák és az állandó tanulócsoport hatékony tanulást biztosít számodra.

Milyen nyelveket tanulhatok online?

A honlapunkon felsorolt összes nyelven kínálunk online nyelvtanfolyamot, a helyek száma azonban korlátozott. A legnépszerűbb idegen nyelvek az angol, a német és a francia, de jelentkezhetsz spanyol, olasz, kínai vagy arab nyelvtanfolyamra is. Külön kérésre olyan nyelvek oktatását is vállaljuk, amelyek nem szerepelnek az oldalon. Tanulhatsz például latint, görögöt, portugált vagy török nyelvet. Online tanfolyamkínálatunk folyamatosan bővül, ezért érdemes felvenni velünk a kapcsolatot.

Milyen nyelvi szinten indulnak tanfolyamok? Teljesen kezdőként is jelentkezhetek?

Igen, kezdőként is jelentkezhetsz! Mindeny nyelvi szinten indítunk tanfolyamokat a kezdőtől (A1 – A2) a középhaladó (B1 – B2) és haladó szintig (C1 – C2). A nyelvi szintekről itt kaphatsz átfogó bemutatást. A tanfolyam kezdése előtt egy online szintfelmérő tesztet kell majd kitöltened. 

Hány órát kell vennem ahhoz, hogy egy nyelvi szinttel feljebb kerüljek?

A szükséges óraszám jelenlegi tudásod, céljaid és a kurzus intenzitása függvényében változik. Egy hozzávetőleges útmutatót itt találsz arról, hogy milyen ütemben fejlődhetsz.

Van-e létszám korlátozás?

Igen, a résztvevők számlát korlátozzuk annak érdekében, hogy minden résztvevő megfelelően részt vehessen az órán. A csoportos tanórákon maximum 12, a magánórákon pedig legfeljebb 2 ember vehet részt. 

Mi a jelentkezési határidő?

Nincs jelentkezési határidő, a tanfolyamok általában minden hétfőn indulnak és bármikor beiratkozhatsz. Az induló csoportokat megpróbáljuk egyben tartani, hogy ugyanazok a résztvevők tanulhassanak mindig együtt. A teljesen kezdőknek azt javasoljuk, hogy a hónap első hetében kezdjék a tanulást, így megismerhetik a többi kezdőt és együtt vághatnak bele a kurzusba.

Anyanyelvi tanárok tanítanak? Milyen nyelven folyik az oktatás?

Az oktatás a tanult nyelven folyik, tehát angol esetén angolul. Ez egy kiváló módszer arra, hogy hamarabb elsajátítsd a nyelvet. Természetesen a kezdők számára ez először nehéznek tűnik, de nem kell attól tartanod, hogy elveszíted a fonalat és nem érted az utasítást. Tanáraink többéves tapasztalata és tanítási módszerei biztosítanak arról, hogy minden tanuló érteni fogja, mi zajlik órán. Természetesen, ha feltétlenül szükséges, angol nyelvre is válthatnak. Az magyar nyelv használata viszont szükségtelen lesz, mert nagyon hamar hozzászoksz az idegen nyelvű utasításokhoz.  Tanáraink mind anyanyelvi szinten beszélik a nyelvet és évek óta dolgoznak iskolahálózatunkban.

Honnan tudhatom meg, hogy milyen nyelvi szinten vagyok?

A beiratkozást követően online szintfelmérő tesztet küldünk neked. Erre azért van szükség, mert szeretnénk homogén tanulócsoportokat kialakítani, amelyekben minden résztvevő azonos szinten áll. Minden esetben nagy figyelmet fordítunk arra, hogy hasonló nyelvtanulók kerüljenek egy virtuális osztályba. Ha később úgy értékeled, hogy túl könnyű, esetleg túl nehéz a kurzus, bármikor átiratkozhatsz egy másik csoportba. 

Ha szeretnéd most felmérni tudásod, töltsd ki ingyenes online nyelvi tesztünket.

Hogyan állnak össze a tanulócsoportok?

A résztvevőket az iskola vezetői és a tanárok szervezik csoportokba a következő szempontok alapján: a szintfelmérő teszten elért eredmény, életkor (külön junior- és felnőtt csoportok) és kezdési időpont.

Milyen gyorsaságú internetre van szükségem a tanfolyamhoz?

A különböző széles sávú internet előfizetések és szolgáltatások eltérő fel- illetve letöltési sebességgel rendelkeznek, ám szinte mindegyik alkalmas arra, hogy gond nélkül részt vehess az online tanfolyamokon. A részvételhez szükséges követelmények: Általános képminőséghez 0.5 Mbit/s le- és feltöltési sebesség, HD minőséghez 2.5 Mbit/s letöltési és 3.0 Mbit/s feltöltési sebesség szükségeltetik. Ha Wi-Fi által csatlakozol, mindig bizonyosodj meg róla, hogy stabil a kapcsolat. Ennek az a legbiztosabb módja, ha a hálózati útvonalválasztó (router) közelében maradsz.

Az internet hozzáférésed sebességét itt tesztelheted: http://www.dslreports.com/speedtest

Kapok-e oklevelet?

Minden résztvevő, aki legalább az órák 80%-án részt vett, oklevelet kap a tanfolyam sikeres elvégzéséről. Ha nem tudsz részt venni egy órán, mindig értesítsd az oktatót erről.

Milyen taneszközökre van szükségem?

A digitális tankönyv mellett a nyelvtanár különböző feladatlapokat és segédanyagokat küld majd a tanulóknak. A tankönyv kiválasztása nagyban függ a tanulócsoport nyelvi szintjétől és a választott tematikától. A választott tankönyvről már a tanfolyam megkezdése előtt értesítünk, így akár könyv formájában is be tudod szerezni, ha nem felel meg a digitális verzió.

Akkor is részt vehetek az online nyelvtanfolyamon, ha csak kevés időt tudok erre szánni?

Természetesen! Az online nyelvtanfolyamok legnagyobb előnye, hogy rugalmasak vagyunk a részvétel tekintetében. Akár heti egy alkalommal is részt vehetsz az órán, csak válaszd a számodra leginkább megfelelő órarendet. Ha pedig sajátos igényeid vannak, a csoportos oktatás helyett válaszd inkább a magánórát, ahol te határozhatod meg az órák pontos idejét.

Hogyan foglalhatok?

Először vedd fel velünk a kapcsolatod és válassz tanfolyamtípust az online jelentkezési lapon. Ha kérdéseid vannak, telefonon is állunk rendelkezésedre. Ezt követően leellenőrizzük a szolgáltatások elérhetőségét és személyre szabott ajánlatot küldünk a neked megfelelő tanfolyamra. Ha megfelel az ajánlat, akkor le is foglalhatod azt és nincs más hátra, mint megvárni az első órát. Ha az ajánlat esetleg nem felel meg, akkor módosíthatjuk azt igényeid szerint.

Hogyan regisztrálhatok több tanulót? (például gyermekeimet vagy kollégáimat)

Ha egyszerre több résztvevőt szeretnél regisztrálni a kurzusra, egyszerűen csak írd ezt be megjegyzésként a jelentkezés kitöltésekor. Amit ilyenkor még ajánlatos lenne megadni, az a tanulók hozzávetőleges nyelvi szintje. Kérésed alapján összeállítunk számodra egy előnyös csomagárat. Ha a jelentkezők mind azonos nyelvi szinten vannak, akkor egy közös magántanfolyamon is részt vehetnek. Ha pedig eltérő nyelvi ismeretekkel rendelkeznek, akkor mindenkit a szintjének megfelelő nyelvi csoportba osztunk be. Ezért van szükségünk arra, hogy minél többet megtudjunk a tanulók céljairól és szükségleteiről. Ha megfelel a kínált ajánlat, le is foglalhatjátok a programot.

Mi történik foglalás után?

  1. Hozzáférést kapsz a saját Sprachcaffe fiókodhoz. Itt egy online szintfelmérő tesztet kell kitöltened, hogy megállapíthassunk, milyen szinten vagy.
  2. A teszt eredményei alapján megtaláljuk a számodra legalkalmasabb tanfolyamot.
  3. Ezt követően egy linket kapsz, amelyre kattintva bekerülsz a virtuális osztályterembe. A felület akkor lesz aktív, amikor a tanár is készen áll.