Karácsonyi hagyományok a világ körül

Amint karácsonyi dekorációkban, fényben és díszben kezdenek úszni az épületek, terek, fenyőfák és már mindenhonnan karácsonyi dallamok áradnak, csalhatatlan a felismerés, közeleg a tél tetőpontja: a karácsony. A karácsonyi ételkülönlegességek és a változatos családi tradíciók teszik emlékezetesebbé és egyedivé a világ minden táján ezen ünnepi időszakot.
Ez az az időszak, amikor a karácsonyi dekorációk és dallamok a bevásárló központokba is megérkeznek, amikor a televízió képernyőin az ilyenkor megszokottműsorok láthatók, és amikor minden felgyorsul az év végére. Mi a  Sprachcaffénál úgy döntöttünk, megvizsgáljuk, hogyan telik ez az ünnep a világ különböző tájain.

A kulturális sokszínűség globális identitásunk egyik legfontosabb jellemzője és az ünnepek és ünnepi időszakok jól kikerekítik ezen különbségeket és hasonlóságokat, egységeket. Bárhol és bármilyen hagyomány szerint is ünnepled a karácsonyt, az mindenképp egy érték és megőrzésre, ápolásra érdemes! A kellemes ünnepi pillanatok során érdemes ezen érték őrző aspektust sem elfeledni.

Kellemes Ünnepeket kíván a Sprachcaffe család!