London – A gótikus nagyúr

Ismerd meg a sokarcú Londont. A filmekből már jól ismert város hangulata valóban olyan, mint a képeken: a piros telefonfülkék, az emeletes buszok, és a Big Ben ütéseiben a helybeliek valóban London szívdobbanásait hallják. Ám a város jóval több hangulati- és stíluselemből áll össze. Jelen van már az épületeken is jól észlelhető csúcstechnológia, a zsúfoltság, a nyüzsgés, a színek, a világszerte ismert épületek és felsorolhatatlanul sok látnivaló!

Tevékenységek

London a világ minden stílusából ötvözött megapolisz. Ez a szeszélyes, minden metropoliszok ősanyja, minden egyes nap tud valami újat mutatni. Elmerülhetsz az autentikus hagyományaiban, felfedezheted a brit kultúrát, és megismerheted a város dinamikusabb arcát is, így helyezve kontrasztba a jól őrzött tradíciót és a türelmetlenül kopogtató jövőt. Ha mindkettő egyformán érdekel, London a te városod! Keresd, és figyeld Sherlock Holmes lábnyomait a Baker Street-en, vagy nézd William Shakespeare egyik időtlen, örök mondanivalóval bíró alkotását a Globe Színházban. Mielőtt haza utaznál, mindenképp meg kell nézned egy musicalt, például a Beautiful The Carole King-et, és szóba kell elegyedned a helyi pubok vendégeivel, hogy ezáltal is gyakorold az angolt.

A Te nyelviskolád Londonban

A Sprachcaffe Iskola London egyik külvárosában, Ealing kerület szívében helyezkedik, egy viktoriánus kori épületben. Az iskola azon tipikus brit építészeti varázzsal rendezkedik, amely láttán az ember azonnal Nagy-Britanniára asszociál. Az iskola közel található a fergeteges nyüzsgéshez, ám a közvetlen közelben csendes kis mellékutcák és kellemes parkok találhatók. Itt átgondolhatod a tanultakat és az átélt napi kalandokat. Keress fel a közelben egy éttermet, egy pubot vagy egyszerűen csak beszélgess a vendéglátókkal, hogy valós körülmények között gyakorolhasd a  nyelvet. A lakóház, amelyben szállásod lesz, az iskola közelében található. Iskolánk a Heathrow Nemzetközi Repülőtér és London központja között helyezkedik el, mindkettő elérhető egy rövid, 20 perces vonatozással.

Az iskola felszereltsége

 • 9 tanterem
 • Recepció
 • Egy kis szabadtéri ülősarok
 • Társalgószoba szórakozáshoz vagy tanuláshoz
 • Könyvgyűjtemény az önálló tanuláshoz
 • Ingyenes internet-hozzáférés
 • Mindenféle tevékenységek, események (némi extra költség lehetséges)
Az osztályok 15 tanuló befogadására alkalmasak, ezzel is biztosítva a tanuló-központú oktatást, szakképzett és tapasztalt angol tanárokkal.

A Te nyelvtanfolyamod

Heti 20 lecke az ideális mennyiség ahhoz, hogy felfrissítsd a nyelvtanod és a szókincsed, úgy, hogy a délutáni és esti kulturális valamint mindenféle egyéb programokra is időt hagyjunk. Tanáraink figyelemmel kísérik majd az egyéni nyelvi szinteket, igényeket és ennek megfelelően alkalmaznak majd lendületes tanítási módszereket.
  Heti óraszám* Min. időtartam (hét) Csoportlétszám
Részidős tanfolyam 10 1 max 15
Általános tanfolyam 20 1 max 15
*1 tanóra=45 perc A tananyag az iskolában csekély összeg ellenében kölcsönözhető vagy megvásárolható.

A szállásod Londonban

Londonban vendéglátó családoknál kínálunk szállást, ahol bepillantást kaphatsz a britek hétköznapjaiba. Velük is használhatod a nyelvet és segítenek eligazodni az új helyszínen. A családok tiszta ágyneműt biztosítanak, de saját törölközőt kell vinned.
 • Többágyas szoba
 • Félpanziós ellátás
 • 20-35 percre az iskolától
 • Mosási lehetőség

1. nap Vasárnap érkezés a  Heathrow Nemzetközi Repülőtérre, bejelentkezés a hotelbe, majd berendezkedés, pihenés. 2. nap A nyelvtanfolyamod reggel kezdődik, egy kisebb csoportban. Ismerkedés, hangulati alapozás után felfedező túrára indulunk a környéken. 3. nap Hogy könnyebben kiismerd magad, délután megmutatjuk neked a várost, és számtalan tippel, tanáccsal látunk el, mit, hol, mikor érdemes felfedezned. Egy hajókirándulással indítunk Greenwich felé, ahol meglátogatjuk a Királyi Obszervatóriumot, az esti órákban pedig a belvárosban bóklászunk majd vezetett túra formájában. 4. nap A Tower Bridge Anglia leghíresebb hídja, melyről kivételesen látványos panoráma kínálkozik Londonra. Annak érdekében, hogy minél többet megtudjunk a híd működéséről és titkairól, a viktoriánuskori  torony híd géptermeit látogatjuk meg a Tower Bridge Kiállítás keretén belül. 5. nap Az angol hagyományok és kultúra megismerése során a Nemzeti Galéria kihagyhatatlan látnivaló. A világ egyik leghíresebb művészeti gyűjteményében 13. és 19. századi kincseket taláhatunk. 6. nap Csütörtökön William Shakespeare nyomai után kutatunk, a Globe színházban. A kiállításon Shakespeare színes drámavilága és fantasztikus történetei elevenednek meg. 7. nap Az egyik legkiemelkedőbb eseményünk a hétvégén vár rád. Az angol történelem egyik legrégebbi műemléke, a kultikus, a legendás, a misztikus Stonehenge. Ugyanezen a napon látogatjuk meg a római fürdőiről ismert Bath városát is. 8. nap A rengeteg új információ és intenzív élmény után egy szabadnap következik, melyen a pihenésé a főszerep. Sétálj el a városközpontba, látogasd meg London óriáskerekét a London Eye-t, vagy shoppingolj. 9. nap A nyeltanfolyam jóval a teaidő előtt fog véget érni. Így még pont odaérünk a Fortnum&Mason-be, amely a brit birodalom egyik legöregebb és leghíresebb teázója. 10. nap Angliában minden korosztály rajong a fantasztikus ügyeiről híres  Sherlock Holmes karakteréért. Ez alól nyelviskolánk munkatársai sem kivételek. Ezen a napon a zseniális nyomozó Baker Street-i lakását látogatjuk meg. 11. nap London egykoron egy egész gyarmati birodalom fővárosa volt, így nem csoda, hogy a világ minden részéről hoztak ide kincseket, relikviákat, melyek ma a  British Museum-ban tekinthetőek meg. Lenyűgöző tárlatokkal, egyiptomi múmiákkal, Húsvét-szigeteki szobrokkal és egészen elképesztő kiállítási tárgyakkal vár rád. 12. nap Az iskolánkhoz egészen közel található London zöld oázisa, a Hyde Park. Átsétálunk a parkon, és elnézünk a  Harrods-ba, a világ egyik leghíresebb, legnagyobb, legillusztrisabb, legexkluzívabb áruházába. 13. nap A pénteki napon a nyelvértésedet tesszük próbára, elmegyünk ugyanis egy 40-es években játszódó musicalre a „Five Guys Named Moe”-ra. 14. nap Elérkezett a csomagolás, a búcsúzás és a hazautazás ideje. 

Résztvevők száma és a nyelvi szint:
 • Utazz egyedül és szerezz új barátokat 10 fős csoportokban szervezett kulturális programjainkon
 • A tanteremben maximum 12 ember lehet tanfolyamonként. A nyelvi szintedtől függően rendszeres nyelvi utazókkal is tanulhatsz.A kulturális programokhoz az A2 és C1 közötti nyelvtudást ajánljuk.
 • Ha a vártnál kevesebb számú jelentkező van, a Sprachcaffe egyéni képzést vagy csoportos felnőtt képzést kínál.
Kedvezményes ár: Az ár magában foglal egy 2 hetes nyelvtanfolyamot, heti 20 x 45 perces tanórákkal, szállást, félpanziós ellátást és a megadott kulturális programokat. Némi felár ellenében, a megadottakhoz képest, a katalógusból választhat másik tanfolyamot, szállást és egyéb szolgáltatásokat. A szabadidős program a körülményektől függően változhat, de erről időben belül tájékoztatunk.

Kérdéseid vannak?

Kérdéseid vannak szolgáltatásainkkal kapcsolatban? Írj nekünk vagy hívj minket.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!