Rabat – A kelet kapuja

A kelet titkait Rabatban őrzik! A nyüzsgés kellős közepén, piacok és bazárok között, emlékezetes felfedezőtúrákkal leszel gazdagabb. A nyelvtanfolyamnak köszönhetően ezen színes forgatagnak nem csupán csendes megfigyelője leszel, hanem sokkal inkább aktív, cselekvő résztvevője!

Szabadidős tevékenységek

A kelet közelebb van mint gondolnád, a Gibraltár déli csücske még Tanger kikötővárosából is látszik. Tanger és Rabat pedig már igen közel található Marokkó szívéhez. Marokkói szokás szerint egy pohár finom menta teával üdvözlünk, majd a városba látogatunk, és megmutatjuk neked a legimpozánsabb látnivalókat. Rabat nappali és éjjeli arcát is láthatod. Egy kellemes délutánt is eltöltünk majd egy hagyományos gőzfürdőben (hammamban), meglátogatjuk a város legjobb éttermét, sőt még főzni is fogunk közösen. Az utazás egyik legkiemelkedőbb élménye valószínűleg Marrákes lesz, ahol a színek, az ismeretlen aromák, egzotikus fűszerek bódítanak majd. A vendégházból kilépve hamarosan egy varázslatos kultúrában találod magad.

Nyelviskolánk Rabatban

Rabati iskolánk egy frissen felújított épületben található egy régimódi lakóövezetben. Az iskola a város szívében található minden látnivalóhoz, piachoz, üzlethez, kávézóhoz közel. Az iskola épülete  kőhajításnyira van a királyi palotától (Royal Palace), és még egy erkéllyel is büszkélkedhet amely csodás látványt kínál a városra.

A rabati iskola belülről

Rabatban található nyelviskolánk, marokkói bútorokkal és lakberendezési tárgyakkal van felszerelve, nyugodt, kellemes tanulási környezetet biztosítva. Az osztály létszámát szándékosan szűkre fogjuk, a minél hatékonyabb, személyre szabott oktatás érdekében.

Iskolánk teljesen felszerelt:

 • Barátságos recepcióval
 • Tágas modern tantermekkel
 • Erkéllyel, csodálatos kilátással a városra
 • Kávéval, rekreációs helyiséggel
 • Olvasásra és pihenésre alkalmas terekkel

Szállásod Rabatban

Rabatban egy valódi, autentikus riadban szállhatsz meg. A riad tipikus marokkói vendégházak, keleties stílusban dekorált szobákkal és hagyományos marokkói reggelivel vár. A szobához saját fürdőszoba is tartozik, van benne TV, légkondi és internet. Emellett a közös teraszra is kiülhetsz vagy kipróbálhatod a hammamot.
 • Egy- vagy kétágyas szoba (közösen utazóknak)
 • Saját fürdőszoba
 • 20 percre az iskolától
 • Önellátás

Útiterv

1. nap Vasárnap érkezés, szállás elfoglalása és készülés az első napra. 2. nap Korán reggel veszi kezdetét az első órád. Bővítsd és frissítsd a nyelvtudásod, mert este már szükséged lesz rá. Teával és kuszkusszal köszöntünk. 3. nap Hogy megkönnyítsük tájékozódásod, délután megmutatjuk a várost, estére pedig vonzó és interaktív programokat ajánlunk. 4. nap Tapasztalataink szerint még a franciául tanulókat is érdeklik a marokkói arab kéziratok. A kalligráfia tanfolyam szakavatott bevezetést biztosít ezek megfejtéséhez és hamarosan magad is betűírást vethetsz. 5. nap Nyelvtanulás után a relaxáción a sor. Csütörtökön szauna és masszázs vár rád egy tradicionális török gőzfürdőben (hammában). 6. nap Pénteken Dar Najiban zárjuk a hetet aperitiffel. Az étterem ízletes helyi főztjeiről és salátáiról híres. 7. nap És végül az utazás tetőpontja Marrákes! Ez a város percek alatt hódít majd meg! Fölöslegesek a szavak, a tapasztalat az ami majd meggyőz. 8. nap Vezetett túrára megyünk Marrákesbe, ahol a város olyan arcát láthatod amelyet mezei turista csak ritkán. Szőnyegkészítők, festők, kígyóbűvölők, piacok, színek, illatok, hangulatok mozaikjaiból összeálló misztikum. 9. nap A varázslat után, ismét Rabatban, a szokásos reggeli nyelvtanfolyamot követően a város éjszakai arcát fedezzük fel. 10. nap Ez a nap a kulináris élvezetekről fog szólni, ugyanis főzni fogunk. A többi résztvevővel együtt egy Tajine nevű berber ételt kell megfőznötök, egy régi régi családi recept alapján. 11. nap A test mellett a szellemet is táplálni kell, így ezen a napon múzeumot látogatunk. A vezetett túra egy nemrégiben megnyílt múzeum kiállításaiba fog elkalauzolni. 12. nap A passzív befogadást kreatív alkotás követi. Ma Oulja városába látogatunk, ahol az agyaggal és kerámiával dolgozó fazekasmesterek be is vonnak az alkotás folyamatába. Interaktív formában tudhatsz meg többet erről a régi mesterségről. 13. nap
Ez az utolsó esténk, közösen. Ekkorra már magabiztosan beszéled a nyelvet, és érted a körülötted zajló eseményeket. Ezen az estén magad döntheted el, hogyan töltöd el az utolsó estéd. Bárhogyan is döntesz nem csalódhatsz. 14. nap A kaland véget ért, szombat a pakolás, és a hazautazás napja. Reméljük még visszatérsz, és ismét átléped a kelet kapuját!

Résztvevők száma és a nyelvi szint:
 • Utazz egyedül és szerezz új barátokat 10 fős csoportokban szervezett kulturális programjainkon
 • A tanteremben maximum 12 ember lehet tanfolyamonként. A nyelvi szintedtől függően rendszeres nyelvi utazókkal is tanulhatsz.
 • A kulturális programokhoz az A2 és C1 közötti nyelvtudást ajánljuk.
 • Ha a vártnál kevesebb számú jelentkező van, a Sprachcaffe egyéni képzést vagy csoportos felnőtt képzést kínál.
Kedvezményes ár: Az ár magában foglal egy 2 hetes nyelvtanfolyamot, heti 20 x 45 perces tanórákkal, szállást riadban, reggelit és a megadott kulturális programokat. Némi felár ellenében, a megadottakhoz képest, a katalógusból választhat másik tanfolyamot és egyén szolgáltatásokat. A szabadidős program a körülményektől függően változhat, de erről időben belül tájékoztatunk.

Kérdéseid vannak?

Kérdéseid vannak szolgáltatásainkkal kapcsolatban? Írj nekünk vagy hívj minket.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!