A legjobb látnivalók Bostonban

Szeretnél kapni néhány tippet, mielőtt Bostonba utazol? Ez az amerikai város nem szűkölködik kulturális és történelmi értékekben: nyüzsgő város számtalan hely felfedezésére ad lehetőséget. Olvass tovább, hogy megismerj párat ezek közül.

Amit ne hagyj ki

Boston turizmusa igen fejlett és ez nem is csoda, mivel a világ minden tájáról érkeznek látogatók az amerikai városba. Ha először jársz itt, vannak olyan helyek, ahova mindenképpen érdemes elmenned. Mutatjuk is, hogy melyek ezek:  

A Boston Tea Party Ships & Museum

A múzeum egy életnagyságú hajó formáját ölti, ezzel utalva a város történelmi jelentőségére. Itt többet megtudhatsz a bostoni teadélutánról, amely 1773 december 16-án zajlott. Az ellenállást demonstráló eseményen a britek által kiszabott újabb adók ellen tiltakoztak az amerikaiak, teát borítva a bostoni kikötőbe. 

Freedom Trail

Ez a 4 km hosszú (2,5 mérföld) túra Boston belvárosában vezet végig és 16 fontos történelmi műemléket érint. Ha szeretnéd szórakoztató, interaktív módon megismerni a várost és egy rövid történelemórán is részt vennél, menj végig a Freedom Trailen -- és olyan híres épületeket láthatsz mint a Boston Common, a Massachusetts State House, az Old North Church, a Faneuil Hall, az Old State House, a USS Constitution, stb.

Museum of Fine Arts

Ez az Egyesült Államok legnagyobb múzeuma. Az  MFA tekintélyes, 450.000 műalkotásból álló kiállítását órákba telik végigjárni, ha rászánod az időt, hogy elmerülj a művészetben. Számos történelmi fontosságú alkotást is találhatsz itt. Ajánljuk figyelmedbe a Temple Hallt, amely a legszebb buddhista gyűjtemény Japánon kívül.Hagyd el a kitaposott ösvényt Bostoban
Amikor felmerül a kérdés, hogy mit látogassunk meg Bostonban, azonnal műemlékek és intézmények jutnak eszünkbe. Ezek kétségkívül fontosak, de más élményben lesz részed, ha letérsz erről a a megszokott útról és olyasmit csinálsz, amit a helyiek is szoktak.

A Fenway Park


A sport fontos részét képezi Boston kulturális életének (főként a baseball) ezért kár lenne kihagyni a sorbanállást egy Fenway Frank-ért (ez egyfajta hotdog) és együtt énekelni a Neil Diamond Sweet Caroline című dalát, amely a Boston Red Sox himnusza lett. Ez világ legrégebbi baseball-stadionja és máig megőrizte népszerűségét. Ha ide látogatsz, téged is megérint a hely szellemisége, mintha te is része lennél a csapatnak. Ha van rá lehetőséged, hogy egy Red Sox -  New York Yankees (egyik legnagyobb riválisuk) mérkőzést láss, mindenképpen a helyi csapatnak szurkolj.

Quincy Market

A Quincy Market a városközpontban található, nem messze  a kikötőtől. Itt mindent megtalálsz, mi szem-szájnak ingere. Sétálj végig a beltéri piac standjai előtt, ahol különféle pékárut, pizzát, gyümölcsöket, zöldségeket és egyéb helyi különlegességeket vásárolhatsz. Az ínyencségek még kellemesebbé teszik a városnézést.A felsoroltak csupán néhány ötletet adnak, de a lista a végtelenségig folytatható. Ha bármilyen tipped van, oszd meg velünk Facebookon!