Az 5 legjobb partszakasz strandoláshoz Máltán

Málta egy olyan varázslatos sziget a Földközi-tengeren, amely partszakaszok elképesztő sokféleségének ad otthont. Strandjai minden látogatót pihenésre, szórakozásra csábítanak. Az arany színű homokos strandjaival, lélegzetelállító látványosságaival, Málta paradicsomi feltételeket kínál minden nyaralni vágyó számára. Röviden bemutatjuk az 5 legnépszerűbb máltai strandot. Merülj el a homokban, a tengerben és a kalandokban!

1. Golden Öböl (Golden Bay)

A Málta festői északnyugati részén, Mgarr közelében található a Golden Bay Beach, amely kétségtelenül a sziget ékköve, mágnesként vonzva a napimádókat és a vízi sportok szerelmeseit. Mutatjuk mitől is olyan különleges ez a strand.

Puha, finom-szemű, arany színű homok

Már maga a Golden Bay Beach név is beszédes, finom-szemű, arany színű homok vár, amely olyan selymesen formálódik a lábujjaid alatt, hogy legszívesebben mélyen belefúrnád a lábad és gyökeret eresztenél benne, hogy örökre ottmaradhass. A strand hosszan húzódik a part mentén, bőséges teret biztosítva a napozás szerelmeseinek és a családoknak egyaránt.

Kristálytiszta víz

A Golden Bay Beach mélykék, kristálytiszta vize nemcsak a szemet gyönyörködteti, de úszásra és sznorkelezésre (légzőpipás könnyű-búvárkodás) is tökéletesen alkalmas. A lágy hullámok biztonságos és élvezetes élménnyé teszik itt az úszást, merülést, pancsolást minden korosztály számára.

Nyüzsgés, lendület

A nyári hónapokban özönlenek erre a partszakaszra a turisták és a helyiek is. A nyüzsgés olyan dinamikus energiákkal látja el a helyet, amelynek következtében úgy érzed majd magad, mintha csak egy tengerparton játszódó, nyaralás témáját megörökítő film főszereplője lennél. A strandon azért a nyugalmat kedvelő napimádók is megtalálják a csendesebb zugokat.

Vízi-sportok

A Golden Bay Beach nem csak úszásra alkalmas, de különféle vízi sporttevékenységek is kipróbálhatóak, mint a jet-ski, ejtőernyőzés, kajakozás, búvártúrák. A víz szerelmesei is megtalálják a módozatait, hogyan vessék magukat a habokba, a fáradtabbak pedig a homokra.

Éttermek és szolgáltatások

A partszakaszon számos étterem található, amelyek a kulináris élvezetek széles választékát kínálják. A frissen grillezett haltól, a frissítő koktélokig mindent megtalálsz, minden ízlés talál a fogára valót. Zuhanyzók és öltözők is állnak a strandolók rendelkezésére, ezen kényelmi faktorokkal is bír a partszakasz.

Megközelíthetőség

A Golden Bay Beach könnyen megközelíthető, St. Julian's-ból egy rövid, 45 perces autóút vezet odáig. A távolságért viszont kárpótol majd a festői táj, amely mesés összefoglalót tár eléd Málta természeti szépségéből.

A Golden Bay Beach mindegyik érzékszervedre hat, ahogy az aranyló homok lágyan érinti a lábujjaid, a hullámok moraja kellemesen ellazít, a vizuális meződet pedig a természeti látvány masszírozza majd. Ez a strand tökéletesen alkalmas pihenésre, szórakozásra, itt a tökéletes nyaralás minden eleme tökéletesen együtt-áll, ahhoz, hogy feledhetetlen emlékekkel gazdagodj.

2. Mellieha Öböl (Mellieha Bay)

Málta varázslatos szigetének közepén fekszik a festői Mellieha-öböl, amely valódi kincsesláda a strandkedvelők számára. Mindössze 40 percnyi autóút St. Julianstól, és már csobbanhatsz is tengerben, napfényben, szórakozásban.

A Melliaha öböl jellemzői röviden:

Könnyen megközelíthető, mindössze 40 percnyi autóútra van St. Julianstól, Málta északnyugati részén.
A tökéletes strandélményt kínálja, a széles homokos part és a sekély vizek tökéletes környezetet biztosítanak mindneki számára a kikapcsolódáshoz, lehet úszni, napozni, homokvárat építeni.
Család-barát partszakasz, a Mellieha-öböl családok számára is ideális, a szelíd hullámok miatt gyerekeknek is tökéletes, a sekély víz miatt fürdéshez, pancsoláshoz.

Mellieha és környéke

Festői környezet, avagy az öböl zöld dombok között található, varázslatos sziklák határolják, Málta természeti szépségei teljes pompájukban vannak jelen. A feltöltődéshez tökéletes, illetve hogy elfeledd a szürke hétköznapok zaját.
Sokszínű a környék, Mellieha szívében barangolvan, helyi üzletek, hangulatos kávézók sokaságát találod, amelyekben mind próbára teheted a máltaiak vendégszeretetét. A környék is izgalmas, sokszínű.
Kikapcsolódási lehetőségek sokasága vár, avagy akik a napozásnál, homokban heverészésnél és a környék bebarangolásánál többre vágynak, azok a búvárkodási és vízi sportolási lehetőségeket is választhatják.

3. Ramla Öböl Gozoban (Ramla Bay Gozo)

A Ramla-öböl, Málta rejtett kincse, Gozo testvérszigetén, amely vöröses homokos strandjával és lenyűgöző kilátással várja a pihenni vágyókat. Az öböl kitaposott gyalogösvényen is megközelíthető, illetve St. Julian's-tól 1 óra 20 percnyi autóúton is (beleértve a hangulatos kompjáratot is). A Ramla-öböl a béke, a nyugalom oázisa.

A Ramla-öböl, Gozo északkeleti részén csendes menedékhelyként nyúlik el. A vöröses homok, sajátos hatást kölcsönöz a strandnak, és lenyűgöző kontrasztot teremt a Földközi-tenger mélykék vizével. A Ramla-öböl a tökéletes hely a pihenéshez a zajtól, és a zsúfoltságtol távol. A Ramla-öbölnek pont ez az egyik nagy előnye, hogy a többi strandhoz képest kevésbé zsúfolt, így zavartalanul élvezheted mindazt a természeti csodát amelyet a Ramla-öböl tartogat. Családok számára is ideális.

4. Ghajn Tuffieha Öböl (Ghajn Tuffieha Bay)

A Ghajn Tuffieha-öböl egy igazi oázis a strand szerelmesei számára, maga a földi mennyország, rejtve a világ kiváncsi szemei elől. Mindössze 45 percnyi autóútra található St. Julianstól, Málta festői északnyugati részén, Mgarr közelében.

Festői strand

Finom szemű, arany színű homok, fenséges sziklák, a Földközi tenger magasztos látványa, lágy hullámai és körbe a festői táj képezi a díszletét a Ghajn Tuffieha Öböl strandjának.

A béke öble

A Ghajn Tuffieha-öböl különösen népszerű a helyiek körében, akiket pont az vonzza oda, hogy nem kell millió turistán átverekedniük magukat. Ebből kifolyólag a strand hangulata is meghittebb,
zavartalanabbul fedezheted fel az öböl szépségét.

Mediterrán-áramlás és hangulat

A Ghajn Tuffieha-öböl sem okoz majd csalódást az oda látogatóknak, az öblöt buja növényzet övezi, festői kilátással, amelyet tetőz azúrkék Földközi-tenger az elképesztő látványa.
A növényzet, az állatvilág és a természeti kincsek széles skálája vár.

A Ghajn Tuffieha-öböl is csodálatos természeti szépségekkel vár, előnye pedig, hogy a strandon nincs nagy zsúfoltság.

5. Paradise Öböl (Paradise Bay): Paradicsomi idill az érzékszervek számára

Fedezd fel Málta trópusi paradicsomát a Paradise Öbölben, amely teljesen megérdemelten viseli a nevet amelyet kapott, valóban ez jellemzi a legjobban. Az öböl amely paradicsomi állapotokkal vár, St. Julian's városától, mindössze 30 percnyi autóút távolságra található, Málta északnyugati részén, Cirkewwa közelében.

Finom homokos strand

A finom homokos strandszakasz úgy nyúlik majd előtted mint egy festmény, amelyben mezítláb sétálhatsz a meleg homokban és hallgathatod a hullámok hangjait.

Kristálytiszta víz

A Paradise-öböl kristálytiszta vize tökéletes úszásra és sznorkelezésre (légzőcsős könnyed merülés) is, a víz alatti világ éppoly lenyűgöző, mint a tengerparti táj. A sznorkel felszerelést érdemes magaddal vinned, kár lenne kihagyni a vízalatti látványt

Népszerű találkozóhely

A Paradise Öböl nemcsak a turisták közkedvelt találkozóhelye, de a helyiek is nagyon kedvelik, a multikulturális laza közeg, a nyelvtanulók számára is lehetővé teszi, hogy angolul társalogjon.

A Paradise Öböl minden érzékszerved megszólítja majd, a lágy homok, a hullámok nyugtató morajlása, a nap sugarai valóban különleges élményt jelentenek majd. Búvárkodj, pihenj, vagy csak gyönyörködj, meditálj, garantáltan elfelejted a hétköznapok rideg szürkeségét, a napfény a lelkedig hatol majd.


Ismerd meg Málta csodálatos partvidékét

A felsorolt partszakaszok egyikében sem csalódhatsz, Málta bármely részén helyezkedő strandot is indulsz fedezni, ugyanazon természeti gazdagság vár, festői tájak, csodálatos földrajzi adottságok, sziklás partvonalak, aranysárga homok és a Földközi tenger varázslatos kék színe mindenütt. Ideálisak pihenéshez, barangoláshoz, inspiráció gyűjtéshez. Málta sokszínűsége mindenki számára lehetővé teszi, hogy megtalálja a személyiségéhez, sőt a hangulatához is leginkább illő helyszínt, legyen az az ámulatba ejtő de turistáktól nyüzsgő Blue Lagoon, vagy a kevésbé zsúfolt, csendesebb Ghajn Tuffieha-öböl, ahol békésen pihenhetsz. Málta és látvány-gazdag tájai minden érzékszervedre hatnak, garantáltan segítenek a kikapcsolódásban, feltöltődésben.