Tanulj nyelveket a telefonodon: 5 letölthető okostelefon-alkalmazás

A legtöbbet hangoztatott érv a nyelvtanulás ellen az a bizonyos „Jaj az túl drága, nem engedhetem meg magamnak, a nyelvtanfolyamot”, vagy a „Nincs időm rá, én dolgozom”. Ezen a kifogások a 21.ik században már egyszerűen nem állnak helyt. Olyan folyamatosan fejlődő technológiákkal van kibélelve a mindennapi létünk, amely alapjaiban változtatja meg az életünket. Az Online tanulás egy dolog, de a napi tanulás egy olyan mindenki által folyamatosan hozzáférhető eszközön mint az okos telefon az mindent lehetségessé és gyorsabbá tesz. A nyelvet tanulni vágyók számára egy alap(eszköz)!
A nyelvtanulás manapság már jóval egyszerűbb mint mondjuk akár csak 10 éve volt. Az Internet megjelenése, a mindenhez mindenkor való hozzáférés, a behálózottság világa, a számítógépek, telefonok, tabletek kora, a nyelvtanulási lehetőségek végtelen skáláját tárja elénk. Egy ilyen korban, pozitív hozzáállással nem létezik lehetetlen  „Egy új nyelvet megtanulni túl drága dolog”

Nos ez az érv is porba hullt, ugyanis ezen okostelefon-alkalmazások teljesen INGYENESEK. Csak letöltöd az alkalmazást és már tanulhatsz is! Minden a rendelkezésedre áll ahhoz, hogy egy új nyelvet sajátíts el.
  „Nincs időm egy új nyelvet megtanulni”
Számtalan kicsi időintervallum van a hétköznapjainkban, amelyek kihasználatlanok, és eddig ezek nem is tudatosultak bennünk. Például amíg tömegközlekedésen utazol reggel, amíg egy orvosi rendelőben várakozol, vagy az ügyintézés gépezetében ücsörögsz, vagy amíg egy étteremben vársz valakire. Rengeteg ilyen apró kicsi időegységből, egy komolyabb időmennyiség állhat össze, és ezen alkalmazások lehetővé teszik, hogy minden egyes szabad percben tanulhass. Amikor és ahol csak akarod.
5 okos alkalmazást gyűjtöttünk össze neked az online nyelvtanuláshoz. Mindegyik alkalmazás különleges és kiemelkedő a maga területén, és ami a legfontosabb, hogy mindegyik ingyenesen letölthető. Tégy egy próbát azonnal!

Duolingo

Duolingo - Mobilalkalmazás A Duolingo egy igazán vidám alkalmazás. Számos lecke vár rád, mindegyik más és más nyelvi szinten. Mindegyik lecke új szavakra tanít, és kéri, hogy hallgass meg, írj le szavakat, és, hogy több lehetőség közül válaszd ki a helyes válaszokat. Az új szavakat fényképpel is ábrázolja. Minden sikeres mozzanat után érméket nyersz, amelyekkel olyan opciókat „vásárolhatsz” meg, mint, hogy időzítsen egy gyakorlatot vagy, hogy végezhess egy ismeret ellenőrző tesztet.

Duolingo letöltése a telefonodra:

Memrise

Memrise - Mobilalkalmazás A Memrise alkalmazás, mint ahogy a neve is sejtetni engedi, szavak és mondatok memorizálásában segít. Az „ismétlés a tudás atyja” mondáson alapszik, a módszer lényege, ugyanis ismételt helyes válaszok megadásával, leíratásával égeti az emberbe a tudást. Minden egyes fejezet végén kapsz egy listát azon szavakról amelyet a válaszadásaid szerint gyorsan és amelyeket csak nehezebben sajátítottál el; már ezzel is a rögzülést segíti. A Memrise-ról végkép nem feledkezhetsz meg.

Memrise letöltése a telefonodra:

PowerVocab

Ez az alkalmazás lényegében egy szójáték. Egyfajta szótárként lehet leírni: a szó villámkártya formájában van megadva és a játékosnak meg kell találnia a helyes meghatározást. Lehetőség van a szavak hangos kiejtésének meghallgatására is. Az alkalmazás a Scrable, Crosswords vagy Hangman típusú játékok kedvelőinek szól, és fő célja a szókincs játékos bővítése.
PowerVocab letöltése a telefonodra:

Rocket Languages

A Rocket Languages segít a gyakorlásban. A feladatok során ismételhetsz, felveheted a hangod és számos hanganyagot hallgathatsz. Ezeket akár le is töltheted a telefonodra, hogy később is felhasználd. Az összes modulhoz és tananyaghoz azonban csak akkor férhetsz hozzá, ha előfizetsz.
Rocket Languages letöltése a telefonodra:

A mobil alkalmazások és a hatékony nyelvtanulás

Fontos megjegyezni, hogy ezek az appok alapismereteket és szókincset tartalmaznak, de ne várd tőlük, hogy folyékonyan fogod beszélni a nyelvet. Egy idegen nyelv elsajátításában a másokkal való kommunikáció a legfontosabb. A kiejtés és a nyelvtan megismerésében segíthet egy alkalmazás, de nem lesz elegendő a hatékony tanuláshoz.

Ne feledkezz meg róla, hogy a nyelvet beszélni kell. Ne vessz el nagyon az online világban, hanem próbáld a valós életben hasznosítani a tudásod. Halgass zenét az adott nyelven, nézz filmeket, keress anyanyelvi beszélőket, utazz oda, ahol a nyelvet beszélik és így tovább.

Kezdetnek viszont mindenképpen érdemes kipróbálni ezeket !