Vesd bele magad a nyárba és takaríts meg most: Nyári kedvezmények! 🏖️🌊

Exkluzív nyári kedvezmények várnak ✈️. Pörgesd fel az idei nyarad Brighton -ban ☀️ Tekintsd meg kedvező ajánlatunkat

Biztosítsd be a helyed most!

A felsőoktatási intézmények jelentős része már angol nyelven is kínál oktatást szerte a világban, megkönnyítve ezzel a külföldi hallgatók számára a tanulmányi programokra való beiratkozást.

Ha külföldi egyetemen tanulnál tovább egyetemre vagy nemzetközi cégnél dolgozol, akkor valószínűleg szükséged lesz egy angol nyelvvizsgára, amely igazolja, hogy megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkezel.

A sikeres nyelvvizsga egyáltalán nem lehetetlen küldetés, de minél hamarabb el kell kezdened a felkészülést és a gyakorlást. Jelenlegi nyelvi szintedtől függően kisebb vagy nagyobb erőfeszítést kell tenned annak érdekében, hogy a felkészülés eredményes legyen.

Az alábbiakban néhány általános információt és áttekintést kaphatsz a legfontosabb és legszélesebb körben elismert angol nyelvvizsgákról. Ezáltal szeretnénk segíteni abban, hogy jobban átlásd a követelményrendszereket és el tudd dönteni, hogy melyik nyelvvizsga lenne a legmegfelelőbb számodra.

TOEFL - Az angol mint idegen nyelv

A TOEFL® egy angol nyelvvizsga tanúsítvány, amely igen elterjedt az egész világon. A legtöbb esetben internetes tesztként (TOEFL iBT) végezhető el, de létezik papíralapú teszt is, amely csak speciális tesztközpontokban végezhető el. A TOEFL bizonyítvány két évig érvényes.

A TOEFL iBT 3 órát vesz igénybe. A papíralapú teszt csak 2 órát és 25 percet vesz igénybe, mivel nem tartalmazza a szóbli részt.
A teszt 4 részből áll. Minden alkatrész legfeljebb 30 ponttal rendelkezik a maximálisan megszerezhető pontszám 120:
 • Olvasás
 • Hallás utáni szövegértés
 • Beszéd
 • Írás
Az online teszt során az olvasott és hallgatott szövegekkel kapcsolatos kérdéseket kell megválaszolni. A szóbeli résznél az elmondottak rögzítésre kerülnek és egy három-hat főből álló bizottság értékeli őket. Az írásbeli tesztet az online rendszer javítja és pontozza.

Az egyetemek által leggyakrabban kért pontokszám 70-90 (B1 / B2) között mozog. Bizonyos egyetemek a vizsga 4 részének mindegyikénék megkövetelik a magas pontszámot. A TOEFL® iBT árai országtól és vizsgaközponttól függően, változnak. A Egyesült Államokban példáil 205 USD, Németországban pedig 255 USD-be kerül. A magas költségek és a teszt nehézsége miatt javasolt TOEFL nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamon részt venned.

Montreál

Európai hangulat, számtalan sporttevékenység

Ottawa

Egyedülálló természeti adottságok

Calgary

A természet szerelmeseiek ideális

Victoria

Brit hangulatú metropolisz

IELTS - Nemzetközi angol nyelvi teszt

Az IELTS egy olyan nyelvvizsga, amelyet kifejezetten az akadémiai és tudományos életben résztvevő nyelvtanulók számára alkottak meg,

A TOEFL®-hez hasonlóan az IELTS is a legnépszerűbb angol tesztek közé tartozik világszerte. Az IELTS bizonyítványát munkavállalási engedélyek megszerzésénél és bevándorlási szándék esetén is elismerik. Az IELTS Academic 4 részből vagy részből áll:
 • Olvasás
 • Hallás utáni szövegértés
 • Beszéd
 • Írás
A teszt körülbelül 2 óra 45 percet vesz igénybe, online és papíralapon is elérhető. A szóbeli nyelvvizsgán azonban mindkét esetben személyesen kell részt venni.

Az IELTS teszt eredményeit 1-től 9-ig terjedő skálán értékelik. Az angol főiskolákra és egyetemekre való felvételhez szükséges pontszám általában 5,5 és 6,5 között van. A TOEFL teszthez hasonlóan az IELTS nyelvvizsga árai is országonként változnak, az Egyesült Államokban például  215-240 dollárba kerül. A tanúsítvány két évig érvényes.

Montreál

Európai hangulat, számtalan sporttevékenység

Ottawa

Egyedülálló természeti adottságok

Calgary

A természet szerelmeseiek ideális

Victoria

Brit hangulatú metropolisz

Cambridge-i angol nyelvvizsga

A Cambridge English Language Assessment (korábban Cambridge University ESOL Examinations) egy nonprofit szervezet, amely angol nyelvvizsga-bizonyítványokat kínál különféle nyelvi szinteken. Sokféle nyelvvvizsgát kínál, de a legnépszerűbbek az alábbiak:

A B2 First (korábban angolul First Certificate néven - FCE) nagyjából ugyanazt a nyelvi szintet jelenti, mint a TOEFL® teszt (B1 - B2) és az IELTS 5.5 - 6.5 pontos eredményei. A teszt körülbelül 3 és fél órát vesz igénybe.

A C1 Advanced (korábbi nevén Certificate in Advanced English - CAE) a C1-C2 szinteknek felel meg (összehasonlítható az IELTS 6.5-8.0-val), és számos brit egyetem, valamint több, mint 9000 oktatási intézmény és rengeteg vállalat ismeri el világszerte. A vizsga körülbelül 4 órát vesz igénybe.

A C2 Proficiency (korábban  Certificate of Proficiency - CPE) a legmagasabb szintű vizsga, ami jóval meghaladja a TOEFL® teszt maximálisan elérhető eredményeit,az IELTS teszten pedig 8,5-nél magasabb pontszámot jelent. Ez a vizsga is körülbelül 4 órát vesz igénybe.

Mind a 3 angol bizonyítvány (B2 First, C1 Advanced, C2 Proficiency) 4 részre oszlik:
 • Olvasás
 • Írás
 • Hallás utáni szövegértés
 • Beszéd

A Cambridge-bizonyítványt főleg az Egyesült Királyságban használják, de a világ számos egyeteme és főiskolája is elismeri. Más t bizonyítványokkal ellentétben a Cambridge nem rendelkeznek lejárati dátummal.
Természetesen mindannyian jól tudjuk azt, hogy a papír nem minden esetben jelent valódi tudást, hiszen nem mindegy, hogy folyamatosan gyakoroltad a nyelvet vagy az utóbbi 5 évben egyetlen szót sem beszéltél angolul. Egy néhány hetes nyelvi utazás az utóbbi esetben is segíthet szintre kerülni és felfrissíteni nyelvi ismereteid.

Angol nyelvvizsga előkészítő tanfolyam külföldön

Készülj fel az angol nyelvvizsgára egy pihentető kiránduláson és tanulj hozzád hasonló célokkal rendelkező diákokkal együtt. Szinte észrevétlenül szívhatod magadba a angoltudást és teljesen elmerülhetsz az idegen nyelvi közegben. Angol nyelvtanulás külföldön

Online angol nyelvvizsga előkészítő

Készülj fel a sikeres angol nyelvvizsgára otthonod kényelmében. Tanulj kis létszámú virtuális közösségben, ahol mindannyian azonos célokért dolgoztok. Tanáraink eredményes felkészülést kínálnak online is. Angol nyelvtanulás online

FCE (First Certificate in English):

Jelzi azt a képességet, hogy a nyelvhasználó magabiztosan használja az angol nyelvet mind írásban, mind szóban. A sikeres nyelvvizsgázó széles szókinccsel bír és meg tudja választani a mondandójának és a szituációnak megfelelő beszédstílust.

CAE (Certificate of Advanced English):

Ez már felsőfokú nyelvvizsga, ahol a diák már adekvátan és választékosan használja a nyelvet a mondandó céljára odafigyleve. A sikeres nyelvvizsgázó hatékonyan és magabiztosan tudja használni a nyelvet mind társasági, mind hivatalos, mind oktatási szinten.

Kérdések az angol nyelvvizsgákkal kapcsolatban

Melyek a legfontosabb angol nyelvvizsgák?

Az angol olyan világnyelv, amelyet sokan beszélnek első idegen nyelvként szerte a világon, igen csak eltérő nyelvi szinteken. Éppen ezért van szükség olyan szabványosított bizonyítványokra, amelyek igazolják a nyelvtudást és behatárolják az egyes nyelvi szinteket. A Sprachcaffe segít neked felkészülni a legfontosabb angol nyelvvizsgákra:

 • TOEFL nyelvvizsga
 • IELTS nyelvvizsga
 • Cambridge nyelvvizsga

Meglátásunk szerint ez a három bizonyítvány a legfontosabb.

Mi a különbség az angol nyelvvizsgák között?

Érvényesség: a TOEFL és az IELTS bizonyítványok csak két évig érvényesek, míg a Cambridge diploma egész életedre szól.  Eredmények: a TOEFL és az IELTS a jelenlegi nyelvtudásodat mérik fel és minden rész-egységre külön pontozást kapsz. A Cambridge teszten egy adott pontszámot és nyelvi szintet kell elérned ahhoz, hogy átmenj a vizsgán. A, B vagy C minősítést kaphatsz.

Melyik angol nyelvvizsgát válasszam?

A TOEFL és IELTS nyelvvizsgákat nagyon gyakran kérik az angolszász országokban az egyetemre és főislkolára való felvételhez és munkavállalásnál is. A TOEFL tesztet egy amerikai intézmény szervezi, így sokkal előnyösebb abban az esetben, ha Amerikában szeretnél tanulni vagy dolgozni. Az IELTS a Cambridge English nyelvvizsgája, ezért ideálisabb az angol vonatkozású Nemzetközösség országaiban. Ugyanakkor sok cég és egyetem bármelyik nyelvvizsga bizonyítványát elfogadja. A Cambridge Certificate egy adott nyelvi szintet tűz ki célul, amelyet el kell érned. Az ESOL (English for Speakers of Other Languages) a Cambridge Egyetem tanszéke és az alábbi okleveleket kínálja:
 • Certificate of Advanced English (CAE)
 • Cambridge First Certificate of English (FCE)
 • Certificate of Proficiency in English (CPE)
 • Cambridge English Preliminary (PET)
 • Key English Test (KET)
Ez a diploma egész életre szól és tanusítja, hogy egy magasabb szinten értél el az angol nyelvismeret területén. Egy ilyen certificate jól mutat az önéletrajzodban és megemeli az értéked a munkaerő-piacon.

Hogyan készülhetek fel az angol nyelvvizsgára?

A Sprachcaffe diákok ezreit készítette fel sikeresen a különböző nyelvvizsgákra az utóbbi 35 évben. Olyan tanulócsoportba kerülsz, amely megfelel a nyelvi szintednek és a nyelvvizsga követelményeknek megfelelő felkészítésben lesz részed. A kis létszámú csoportokban érezhetően gyorsabban fejlődsz majd. A részvétel 16 éves kortól lehetséges. Nyelvvizsga felkészítőinket a cégek tanulmányi szabadságként is elismerhetik.

Hogyan zajlanak az angol nyelvvizsgák?

A TOEFL könnyen elvégezhető online, a legtöbben a TOEFL iBT®-re irakoznak be. Ez egy 4 és fél órás teszt, amely során az értő olvasás, hallás utáni szövegértés, írás- és beszédkészségedet is próbára teszik. Ennek a nyelvvizsgának főleg az akadémiai közegben van haszna. A TOEFL iBT® pontozása 0-120-ig van, mind a négy készség eredménye egyenlően számít. Az IELTS szintén a fent említett négy alapkészséget méri fel (angolul writing, reading, listening, speaking). Az első három készséget egy 160 perces írásbeli teszttel teszik próbára, a szóbeli vizsga pedig 15 percet vesz igénybe.  A Cambdrige vizsgákál típustól függően eltérő lehet a teszt. Általában egy vagy két napig tart, az első napon az olvasás, szövegalkotás és hallás utáni szövegértés tesztelése folyik, mindegyik 1-2 órában. A tesztet online vagy kéziratos formában is meg lehet oldani. A szóbeli vizsga másnap zajlik, általában egy másik vizsgázóval közösen.

Mennyibe kerülnek a nyelvvizsgák?

A kiadások két részre oszthatók: egyrészt a felkészítő tanfolyam költségeire, amely hossztól és óraszámtól függően változik, másrészt vizsgadíjat is kell fizetni. Utóbbi árát a vizsgát szervező intézmény határozza meg. TOEFL: 245 dollár IELTS: 226 euró Cambridge Certificate: az árak a vizsga típusától és helyétől függően változnak:
 • a Cambridge Certificate in Advanced English (CAE) például jelenleg 180 euró körül van
 • a Cambridge Certificate of Proficiency (CPE) 185 euró
 • Cambridge Certificate for Business English (BEC) 130-190 euró között mozog
 

Kérdéseid mertültek fel szolgáltatásainkkal kapcsolatban? 

Írj nekünk!