Tanárképző tanfolyam

Fejlessze velünk a tanítási készségeit Máltán vagy Frankfurtban

A tanfolyamhoz »

Vesd bele magad a nyárba és takaríts meg most: Nyári kedvezmények! 🏖️🌊

Exkluzív nyári kedvezmények várnak ✈️. Pörgesd fel az idei nyarad Brighton -ban ☀️ Tekintsd meg kedvező ajánlatunkat

Biztosítsd be a helyed most!

Tanárképző tanfolyam

A tanárképző tanfolyamunk az oktatási módszertanok bővítését célozza, tanárok számára hoz továbbképzési lehetőséget, amelynek segítségével betekintést nyerhetnek és mélyrehatóbb ismereteket szerezhetnek a nyelvoktatás különböző módozatairól. A tanfolyam témakörök széles skáláját vonultatja fel: a kommunikációs módszerektől, a nyelvoktatás jelenlegi helyzetéről, a holisztikus megközelítéséig, a tanítási technikákig, sőt tippekkel, tanácsokkal, eszközökkel is felvértezzük a hallgatóinkat. A tanfolyam egyik egyedi jellemzője a gyakorlati tanítás, amely lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy élesben is alkalmazzák a tanultakat, igazi nyelvtanuló osztályok előtt. A tanfolyamnak két olyan pontja is van, ahol a résztvevők lehetőséget kapnak megfigyelni a SPRACHCAFFE tanárainak óráit, ezáltal modellt kaphatnak egy tapasztalt nyelvtanár stílusáról, tanítási technikáiról. A tanfolyam során az oktató folyamatos visszajelzéseket ad a hallgatónak.

Interaktív tanulás

Az interaktív oktatási módszernek köszönhetően, a résztvevők, aktív részesei a tanulási folyamatoknak, így új ismereteiket, rögtön gyakorlatban is alkalmazhatják

Testreszabott képzés

Személyre szabott képzésünk, minden tanári igényt, stílust és megközelítést igyekszik kielégíteni.

Tapasztalt oktatók

Tapasztalt oktatók nyújtanak személyre szabott útmutatást és támogatást, hosszú idő alatt felhalmozott tapasztalatuk segítségével.

Rugalmas időbeosztás

Képzésünk rugalmas, zsúfolt időbeosztáshoz is hozzáigazítható, online vagy személyes formában is elérhető, egyének és csoportok számára is.

Információk a tanfolyamról

Fejlessze készségeit, és fedezzen fel a különböző tanítási módszereket, a Máltán és Frankfurtban elérhető oktatási módszertan tanfolyamunkkal. Témák széles skálája várja, valamint gyakorlati oktatás, amelynek segítségével élesben tehet szert tapasztalatokra. Lehetősége lesz dinamikus stílusú nyelvtanárokat figyelni tanítás közben, így inspirációra is szert tehet. A tanfolyam során az oktató folyamatosan visszajelzéseket ad majd és segíti önt.


Dátumok 2023
Málta / Angol
Szept 18 - Szept 29
Nov 20 - Dec 1
Frankfurt
Angol: Okt 23 - Nov 3
Német: Nov 20 - Dec 1

2 hét, 30 tanóra hetente (60 tanóra összesen), amit tartalmaz:
• 9 tanóra társ megfigyelés (peer observation), valós nyelvtanulókkal
• 3 tanóra értékelt tanítási gyakorlat (assessed teaching practice) (három 45 perces szakaszban)
• 3 tanóra irányított megfigyelés (guided observations), tapasztalt tanárokkal


Menterend:
Hétfőtől - Péntekig
Első ülés: 09:00 - 10.30
Második ülés: 10:45 - 12:15
Harmadik ülés: 13:00 - 14:30
Résztvevők száma:

maximum 5 - 7

Követelmények:
• Képzésben lévő tanár, vagy a szakmában dolgozó tapasztalt/kezdő tanár

Általános értékelési kritériumok

A résztvevőknek feladatokat kell teljesíteniük, amelyeket a tanfolyam utolsó napján le kell majd adniuk, továbbá részt kell venniük a tanítási gyakorlatokon, illetve a bizonyítvány megszerzéséhez a tanfolyam 80%-án jelen kell lenniük (beleértve az irányított megfigyelési, visszajelzési üléseket és a gyakorlatot is).

Első szakasz

Tanítási gyakorlat fejlesztése

A tanárképzési tanfolyamon résztvevőknek lehetőségük lesz tanítási gyakorlatot folytatni, amely egy 30 perces, majd két különálló 45 perces tanítási szakasz formájában lesz jelen, valódi tanulókkal. A harmadik napon található utolsó 45 perces szakasz, 13:45 és 14:30 között az óratervezésben és a felkészülésben való eligazítását szolgálja.

Második szakasz

Írásbeli feladatok

A résztvevőknek napi rendszerességgel naplót kell vezetniük a tanultakról, az elméleti és gyakorlati elemek rögzülése érdekében. A résztvevők útmutatást kapnak a tapasztalataik strukturálásához és finomításához is, beleértve azokat az ismereteket is amelyeket társaiktól, tanáraiktól lestek el. Cselekvési pontok kijelölésében is segítséget kapnak, amely a jövőbeli foglalkozásokat teszi könnyebbé. A végső portfóliónak össze kell foglalnia gondolataikat, és tartalmaznia kell a további fejlesztésekre vonatkozó cselekvési terveket.

Érdeklődne vagy kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot