Vesd bele magad a nyárba és takaríts meg most: Nyári kedvezmények! 🏖️🌊

Exkluzív nyári kedvezmények várnak ✈️. Pörgesd fel az idei nyarad Brighton -ban ☀️ Tekintsd meg kedvező ajánlatunkat

Biztosítsd be a helyed most!

Gyakran ismételt kérdések (GYIK) - Általános kérdések

A külföldi nyelvtanulás fiataloknak programunk olyan 14-21 év közötti fiataloknak ajánlott, akiket érdekel a kirándulással egybekötött külföldi nyelvtanfolyam. A diákokat korcsoport szerint helyezik el a nyelvi táborokban, így hasonló korú fiatalokkal tanulhat. 
A nyelvi tábor fiataloknak a következő nyelvtanfolyamokat kínálja: angol, spanyol, francia, olasz, kínai és német nyelvtanfolyam.

A nyelvi tábor fiataloknak menüben részletes információt kaphatsz a külföldi nyelviskola kínálatunkról. Az alábbiakban rövid áttekintést kínálunk helyszíneinkről.

A külföldi nyelvi  tábor kellemes, nyugodt környezetben, korszerű oktatási módszereket alkalmazva segít a diákoknak az idegen nyelv elsajátításában. Az újdonságok okozta kezdeti bizonytalanság hamar elillan, a nyelvtanulás pedig szórakoztató tevékenységgé válik. Ez annak köszönhető, hogy a diákok csoportban, régi és új barátaikkal együtt sajátítják el az új nyelvet.  

Délutánonként számtalan szabadidős tevékenység várja a fiatalokat, akik lassan felfedezhetik az adott ország lakóit, szokásait és kultúráját. A nyelvtanfolyam teljes ideje alatt felügyeletet és segítséget kínálunk a diákok biztonsága érdekében.

A csomag az alábbiakat tartalmazza

 • választott szállás
 • tanszerek
 • ellátás (ha igényelted)
 • szakképzett munkatársak felügyelete
 • szállítás autóbusszal vagy repülővel, reptéri transzfer (igényelhető)
 • szervezett kirándulások
 • szabadidős tevékenységek

GYIK - Nyelvtanfolyam külföldön fiataloknak

Mivel minden diáknak más céljai és elképzelései vannak, ezért többféle kurzust kínálunk.

 • Általános tanfolyam: heti 20 tanóra (naponta 4x45 perc, hétfőtől péntekig), beszédfejlesztő gyakorlatok, nyelvtan feladatok, olvasás-írás fejlesztő gyakorlatok.
 • Intenzív tanfolyam: heti 30 tanóra (naponta 6x45 perc, hétfőtől péntekig), az általános tanfolyamhoz hasonlóan nagy hangsúlyt fektet a beszédre és a nyelvi készségfejlesztésre.
 • Nyelvvizsga előkészítő tanfolyam: az intenzív tanfolyamhoz hasonlóan  heti 30 tanóra (naponta 6x45 perc, hétfőtől péntekig), felkészíti a tanulókat a szóbeli és írásbeli nyelvvizsgára, segít leküzdeni a vizsgadrukkot. Angol nyelvvizsga előkészítőre Brightonban és St. Julian's-en van lehetőség. Francia előkészítő Nizzában található.

Az órák általában 9:00 - 12:00 között vannak és legkésőbb 14:30-kor érnek véget. Az időpontok természetesen helyszíntől függően változhatnak.

Minden tanuló szintfelmérő tesztet ír érkezéskor, ez segít eldönteni, hogy melyik a számára leginkább megfelelő csoport. Teljesen kezdő, kezdő, haladó és felsőfokú tanfolyamokat is indítunk a tanulók igényei szerint.

A tanfolyam után minden diák hivatalok oklevelet kap, amely igazolja a kurzus elvégzését.

Oktatóink fiatal, dinamikus anyanyelvi beszélők. A résztvevők csak az adott nyelven kommunikálnak az órák ideje alatt.

Mivel a tanfolyam sikere nagyban függ a tanároktól, munkatársaink mindent megtesznek, hogy érdekessé és hatékonnyá tegyék a tanórákat, kiemelt hangsúlyt fektetve a kommunikációra. Modern oktatási módszereket alkalmaznak, sok illusztrációt és multimédiás eszközt felhasználva.

Igen, minden városban lelkes és segítőkész felvigyázók és csapatvezetők vigyáznak a diákokra. 21-30 év közötti szakképzett fiatalok, akikkel az adott ország nyelvén lehet beszélni.

A csapatvezetők a kollégiumban laknak, szabadidős tevékenységeket szerveznek és egész nap szemmel tartják a diákokat. Segítenek megoldani az esetleges problémákat és válaszolnak a diákok kérdéseire. Minden csapatvezető 15 diákért felelős.

A Sprachcaffe előnye, hogy a nyelvi tábor minden egyes programját mi szervezzük meg. Ez lehetőséget kínál arra, hogy magunk válasszuk meg oktatóinkat, magunk szervezzük a kirándulásokat és a szabadidős programokat, mi vásároljuk a taneszközöket; mi pedig igyekszünk mindenből a legjobbat választani.

Kiterjedt nyelviskolánk angliai, francia, spanyol, német és máltai helyszíneivel változatos nyelvtanulási lehetőségeket kínál, melyek kiváló minősége garantált.

GYIK - érkezés és szállás

Minden tanuló eldöntheti, hogy busszal vagy repülővel szeretne utazni.  A buszos utazásnak az az előnye, hogy a diákok már az út során megismerkedhetnek leendő iskolatársaikkal, a repülő pedig sokkal kényelmesebb és gyorsabb.

Kizárólag elismert busz- és légitársaságokkal dolgozunk, ezért a biztonságos utazás minden esetben garantált.

Függetlenül attól, hogy Angliába, Máltára, Spanyolországba, Olaszországba, Franciaországba, Mexikóba vagy Kanadába utaznak,  a Sprachcafféhoz leggyakrabban a következő városokból repülnek: Berlin, Düsszeldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover, München, Stuttgart és Bécs. Természetesen magyarországi tanulóknak a Budapestről induló járatokat ajánljuk.

Függetlenül attól, hogy a diákok busszal vagy repülővel érkeznek, a Sprachcaffe szakképzett munkatársai minden esetben ügyelnek a biztonságra. A buszon egyik felvigyázónk van jelen, a repülés esetén pedig a reptéren várjuk a diákot. Munkatársunk a kijáratnál várakozik, egy Sprachcaffe feliratú táblával a kezében, hogy jól felismerhető legyen. Ő viszi el a tanulót a szállásra vagy a vendéglátó családhoz. 

A nyelvtanfolyam ideje alatt is szemmel tartjuk a fiatalokat, ügyelünk biztonságukra és számíthatnak segítségünkre.

Megbízható partnereink többek között az Euro-Tunnel és a Sea Ferries. Az általunk választott busztársaságok kényelmes és biztonságos utazást kínálnak. A buszokban légkondicionálás, állítható ülések és sok esetben DVD lejátszó is van.

Az utazás mindig éjjel történik. Anglia elérése után, az Euro Tunnel buszok kompon történő szállítása is biztosítva van Calais és Dover között. A buszvezetők és a Sprachcaffe kísérői gondoskodnak a fiatalok biztonságos és kellemes utazásáról.

Az indulási csomópontok száma korlátozott, függ a helyi munkaszüneti napok időpontjától és a résztvevők számától. A szervezés eszerint különböző közlekedési eszközökkel történhet, (minibusz, taxi vagy vonat) az oda-vissza útvonalon.

A busz általában több olyan városon áthalad, ahol fel- és leszállási lehetőség van. Megtörténhet, hogy a diáknak többször át kell szállnia ahhoz, hogy elérjen a célhoz.

A buszok mindig menetrend szerint járnak, pontosan érkeznek és indulnak.

Az útvonal és a menetrend már megvan indulás előtt 3 héttel. Egy útitervet kapsz, melyben minden utazással kapcsolatos információt és utazáshoz szükséges dokumentumot megkapsz.

A visszaút menetrendjét nem tudjuk előre megmondani, de időben értesülsz majd róla a tanfolyam ideje alatt.

Természetesen, magad is megszervezheted utazásod. Csak arra kérünk, hogy értesíts érkezésed időpontjáról, hogy elmehessünk érted a reptérre vagy az állomásra.

Fontos tudni, hogy az érkezési és távozási időpontok helyszíntől függően változnak, úgyhogy mindenképpen olvasd el az adott szállás előírásait az utazás megszervezése előtt. Ha magad intézed az utat,  a szállítás költségeit levonjuk a csomagod árából.

Jól tudjuk, mennyire fontos diákjaink számára, hogy kényelmes és biztonságos szálláson lakhassanak, ahol étkezési lehetőség is van. Teljesen rajtad áll, hogy melyik szállástípust választod.

Minden városban kétféle szálláslehetőség van. Mindkettő lehetőséget ad a vidék sajátosságainak megismerésére. A következők közül választhatsz:

 • Vendéglátó család: 
  Két- vagy háromágyas szobákban szállhatsz meg, melyeket megoszthatsz diáktársaiddal. Ennek legfőbb előnye, hogy közvetlen kapcsolatba kerülsz a helyiekkel, megismered kultúrájukat, életmódjukat és gyakorlatba ültetheted a nyelviskolában tanultakat. Emellett reggelit, ebédet és vacsorát is kapsz. A családok sok esetben a város külső részén laknak, ezért tömegközlekedési eszközzel kell eljutnod az iskolába, melynek árát nem tartalmazza a csomag. 

 • Kollégium:
  Nyelviskolánk kollégiumai kicsit nagyobb szabadságot kínálnak, mint a vendéglátó családok. Ezek általában nagyon közel vannak a nyelviskolához, így sok időt spórolhatsz. Emellett könnyebben tudsz ismerkedni a világ különböző pontjairól érkező diákokkal, velük töltheted a szabadidődet és használhatod a tanult nyelvet. Különböző típusú szobák közül választhatsz: kényelmes egy- vagy kétágyas szobák, illetve családias hangulatú három- vagy négyágyas szobák várnak. A teljes ellátás biztosított (reggeli, meleg vagy csomagolt ebéd, vacsora)

GYIK- Szabadidő

A kellemesen eltöltött délutáni és esti szabadidő éppen olyan fontos, mint a reggeli tanórák. Nem csak szórakoztató, hanem segít kapcsolatot teremteni másokkal és használni az adott nyelvet. A nyelv elsajátítása mellett a kultúra és a helyiek megismerésére is lehetőséget ad.

Napközben sporttevékenységekre, városnézésre és kiállításokra  van lehetőség, este pedig bulizni megyünk vagy kerti partit szervezünk a vízparton. A szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a hely kínálta lehetőségekből.

Az aktív pihenés és szórakozás nagyon fontos számunkra, ezért minden helyszínen többféle sportolási lehetőséget kínálunk.

Természetesen ezt minden esetben a helyszín adottságai határozzák meg. Az alábbiak várnak rád:

 

 • Csapatjátékok: (strand)röplabda, foci, kosárlabda, tenisz
 • Vízi sportok: úszás (néhány helyen van saját medence), búvárkodás, vizisíelés, szörfözés, vitorlázás
 • Lovaglás
 • Tánc

A legtöbb helyen érkezéskor jelentkezhetsz különböző tevékenységekre, ezekről bővebben mindig az adott tanfolyam oldalán olvashatsz.

Minden tanfolyamunk mellé szervezett kirándulást is kínálunk. Minden második héten legalább egy egynapos és egy félnapos kirándulást szervezünk. Egyéb kirándulásokra is jelentkezhetsz érkezésed után. Minden helyszínük közelében számos érdekes látnivaló vár felfedezésre. Az alábbiakban néhány példát láthatsz arról, hogy honnan hová szervezünk kirándulásokat:

 • Brightonból: London, Oxford, the Royal Pavillon vagy a "Seven Sisters"sziklák
 • Nizzából: St. Tropez, Antibes  vagy a pafüm fővárosa, Grasse
 • Máltáról: Gozo and Comino közeli szigetei, La Valletta és Mdina vagy a híres Dingli sziklák
 • Torontó: CN Towers vagy Little Italy
 • Playa del Carmen: régi maja város és fehér homokos partok