2 hét 820 €-tól

Amit tartalmaz: általános tanfolyam, szállás, szintfelmérő teszt és oklevél

Lásd az összes ajánlatot »

Vesd bele magad a nyárba és takaríts meg most: Nyári kedvezmények! 🏖️🌊

Exkluzív nyári kedvezmények várnak ✈️. Pörgesd fel az idei nyarad Brighton -ban ☀️ Tekintsd meg kedvező ajánlatunkat

Biztosítsd be a helyed most!

Francia nyelvtanfolyam Rabatban

Fedezd fel Rabategzotikus városát és kényeztesd érzékeidet, miközben erőfeszítés nélkül sajátítod el a francia nyelvet. A lélegzetelállítóan csodálatos afrikai város megismertet a marokkói kultúrával és hatékony francia nyelvtanfolyammal vár. Az Ezeregy éjszaka meséje életre kel Rabatban. A francia nyelviskola ideális elhelyezkedésének köszönhetően lehetővé teszi, hogy városnézéssel, strandolással és a vidék megismerésével töltsd szabadidődet.

Hagyomány és modernitás

Ismerd meg a keleti kultúrát egy olyan városban, amelyben hagyomány és modernitás éles kontraszja figyelhető meg

 

Egy város, két nyelv

Rabatban az arab és a francia nyelvet egyaránt beszélik és iskolánkban is mindkettőt tanulhatod

Központi elhelyezkedés

Nyelviskolánk a város szívében található, innen elindulhatsz a város felfedezésére

Vendégszeretet

A marokkóiak világszerte híresek vendégszeretetükről és ez alól Rabat sem kivétel. A helyiek mindig segítőkészek

 
A négy királyváros egyike azért különleges, mert kulturális és építészeti alkotásai részben arab és részben európai gyökerekből származnak. A dinamikus afrikai városban garantáltan nem unatkozol, egy időben sajátítod el a franciát és ismered meg a marokkói életstílust. Igazi afrikai paradicsomban érezheted magad. A Sprachcaffe Languages Plus rabati nyelviskola Marokkó legjobb kétnyelvű tanáraival büszkélkedhet. Egyedi tanítási módszereink és változatos tanfolyamtípusaink személyre szabott francia nyelvtanítást biztosítanak és segítenek neked céljaid megvalósításában. A francia tanulás Rabatban könnyen és gyorsan megvalósul, emellett pedig kellemes vakációt tölthetsz a napfényes tengerparttal övezett mozgalmas nagyvárosban. A természeti adottságoknak köszönhetően idilli környezetben tanulhatsz.

Francia nyelviskola Rabatban

Rabati nyelviskolánk a város szívében helyezkedik el, teljesen felszerelt tantermei elősegítik a zavartalan és hatékony francia tanulást. A felújított, sajátosan marokkói stílusú épület megfelelő körülményeket biztosít a nyelvtanuláshoz.

Tehetséges nyelvtanáraink kis csoportokban tanítanak, így minden diák érvényesül és szóhoz jut az órákon, minden tanulóval külön foglalkoznak.

Az iskola felszereltsége:

 • recepció
 • világos, tágas tantermek
 • tanulószoba
 • kávé és üdítő
 • a városra és a Royal Palace-re néző erkélyek

A rabati francia nyelviskola elhelyezkedése

Az iskola Rabat központjában, a turisztikai látnivalók rengetegében foglal helyet. Egy rövid sétával elérhető Rabat történelmi városközpontja, a Royal Palace és a tengerparti strand is. A közelben villamosmegállók is vannak, tömegközlekedéssel minden híres látványossághoz és helyi különlegességhez el lehet jutni.
No map available.

Francia tanfolyam Rabatban

A francia nyelviskola többféle tanfolyamot kínál, hogy minden nyelvtanuló megtalálja az elképzeléseinek megfelelő kurzust. Kezdőket és haladókat egyaránt várunk Rabatban.

A tanárok változatos és szórakoztató órákat tartanak, mindenféle kreatív oktatási módszert alkalmazva annak érdekében, hogy a francia tanfolyam minden diák számára eredményes legyen.

"Hihetetlenül jól éreztem magam Rabatban" - Laura így foglalja össze a marokkói nyelvi utazás élményeit.

>> Olvasd el az élménybeszámolót!

A bolgár Kalina mindig számíthatott tanárai támogatására, elégedett volt a tanítással és a programokkal.

>> Olvasd el az élménybeszámolót!

Monika nyelvtudása rengeteget fejlődött a rabati nyelviskolában az intenzív tanfolyamnak köszönhetően.

>> Olvasd el az élménybeszámolót!

Marokkó fővárosa a francia múlt és az autentikus afrikai kultúra sajátos ötvözetét kínálja. Az afrikai szokások elemei mellett a francia és arab gyökerek hatása sem múlt el nyomtalanul, ez teszi olyan izgalmassá a felfedezést. A francia Marokkó egyik hivatalos nyelve, Rabatban nagyon sokan használják, így a nyelvtanulás az órákon kívül is folytatódhat.

Az alábbi tanfolyamtípusokat kínáljuk:

Általános tanfolyam

✓ Heti 20 tanóra (1 tanóra=45 perc)
✓ Minimális időtartam: 1 hét
✓ Csoportlétszám: max 12

Részletek

Kiscsoportos általános tanfolyam

✓ 20 tanóra hetente
✓ Minimális időtartam: 1 hét
✓ Csoportlétszám: max 4

Részletek

Intenzív tanfolyam

✓ Heti 30 tanóra (1 tanóra=45 perc)
✓ Tanulmányi szabadságként elismert
✓ Minimális időtartam: 1 hét
✓ Csoportlétszám: max 12

Részletek

Kombinált tanfolyam: arab + francia

✓ 20 arab + 10 francia tanóra hetente
✓ Minimális időtartam: 1 hét
✓ Csoportlétszám: max 12 fő

Részletek

Kombinált tanfolyam: francia + arab

✓ 20 francia + 10 arab tanóra hetente
✓ Minimális időtartam: 1 hét
✓ Csoportlétszám: max 12 fő

Részletek

Egyéni tanfolyam

✓ Napi 2 tanóra (igény szerint 4 vagy 6)
✓ Heti 5 nap tanítás
✓ Online/a csoportos tanfolyam után is igényelhető

Részletek

Rabat az egyik legjobb úti cél azok számára, akik a külföldi francia nyelvtanulás mellett döntenek és egy pezsgő nagyvárosban szeretnének vakációzni. A természeti kincsek, ókori műemlékek és egzotikus helyek idillikus nyaralási lehetőséget kínálnak a francia nyelviskola hallgatóinak. A marokkói konyha, zene és életvitel megismerése feledhetetlen emlékekkel tesz gazdagabbá. 

Francia tanfolyam Rabatban- Szállás

A Sprachcaffénál kedved szerint alakíthatod a nyelvi utazást. A különböző tanfolyamtípusok mellett eltérő szálláslehetőségeket is kínálunk. Választhatod Rabat egyik modern hotelét, megszállhatsz kényelmes, hagyományos vendégházban vagy egy helyi vendéglátó családhoz költözhetsz a tanfolyam idejére. A hotelben reggelit kaphatsz, a vendéglátó családok pedig félpanziós ellátást kínálnak.

Az alábbi táblázatban olvashatsz a rabati szálláslehetőségekről:

Vendégcsalád

✔ Egyágyas szoba
✔ Félpanziós ellátás
✔ Felszereltség: családonként változó
✔ Távolság az iskolától: max 5-30 perc busszal

Részletek

Hotel

✔ Egy- vagy kétágyas szoba
✔ Reggeli
✔ Saját fürdőszoba, tv, Wi-Fi, légkondi
✔ Távolság az iskolától: 10-15 perc gyalog

Részletek

Riad

✔ Egy- vagy kétágyas szoba
✔ Reggeli
✔ Saját fürdőszoba, légkondi, WiFi
✔ Távolság az iskolától: 25-40 perc busszal

Részletek

A hoteltől rövid séta vezet az iskolához. A modern szobák saját fürdőszobával, légkondicionáló berendezéssel, Wi-Fivel és 40 csatornás tévével rendelkeznek. Vasaló és hajszárító is igényelhető.

A riad vendégháznak egy gyönyörű és stílusos 16. századi épület ad otthont. A szobákhoz fürdőszoba, légkondicionáló berendezés, Wi-Fi és hajszárító tartozik. A vendégház egy kis könyvtárral  is rendelkezik.

A vendéglátó családok helyszínenként változók. Ha ezt a szálláslehetőséget választod, betekintést nyersz a marokkóiak életébe. 

Megjegyzés: Ramadán hónapban korlátozott lehetőségű ételkínálat van, nagyböjt idején pedig szintén sajátos szokások lépnek érvénybe.

 

Érkezési időpontok

Vendégház: 14:00 órától (24 órás recepció)

Hotel: 14:00 órától (24 órás recepció)

Vendégcsalád: 8:00-24:00 (kérünk, értesíts a pontos érkezési időpontról)

 


Francia tanfolyam Rabatban- Ismertető

Rabat turizmusa

Annak ellenére, hogy Rabat 1956 óta Marokkó adminisztratív és politikai központja, nem látogatja olyan nagy számú turista, mint Casablancát, Marrakesht és Fezt. Ettől sokkal békésebb, kevésbé forgalmas vidék, amely népszerűbb társaihoz hasonlóan modern berendezkedésű, kozmopolita város.

Rabat változatos városképéről markánsan kiemelkedik az óceánpart szépsége, a pálmafás sugárutak vonala, művészeti galériák, a kaszbákban rejtőző kis butikok, csendes óvárosi kávézók sora, emellett pedig számtalan ókori mecset, mauzóleum, műemlék, múzeum és a híres nekropolisz tárul a látogatók szeme elé.

Rabat a kulináris élvezetek álomvárosa, az éttermek gazdag kínálatában hagyományos és nemzetközi ételek egyaránt megtalálhatók. Az éjszakai élet nem olyan mozgalmas, mint például Casablancában, de kellemes estét tölthetsz egy divatos bárban, dizájner klubban, hagyományos szórakozóhelyen vagy amerikai stílusú bárban.

Látnivalók Rabatban

Ha Rabatba látogatsz, semmiképen se hagyd ki az alábbi látványosságokat:

 • Essaouira partjai
 • Kasbah des Oudaias
 • Kellah
 • Le Tour Hassan minaret
 • Szent Agatha kripta és katakomba
 • Domus Romana
 • Archeológiai múzeum
 • Szent Pál barlangja
 • V. Mohammed mauzóleuma
 • Szent Pál katakombái
 • Fallal körbevett Medina
 • Grande Mosquée
 • Andalúz kert
 • Galérie d'Art Nouiga

Földrajz és éghajlat

A marokkói éghajlat helyenként változó. Az időjárás általában kellemes a parthoz közeli településeken, míg a szárazföldi térségekre a szárazság és változékonyság jellemző. Délen melegebb van, szinte egész évben jó az idő, december és január környékén az éjszakák nagyon hűvösek, nyáron pedig meleg, csapadékos az időjárás. Az csapadékmennyiség Marokkóban november és március között a legnagyobb.

Rabat Marokkó szélén helyezkedik el, az Atlanti-óceán partján, mediterrán éghajlat jellemzi. Az időjárás egész évben kellemes, a nyár forró,a tél enyhe. Az éjszakák mindig hűvösek, a leghidegebb decemberben és januárban.

Rabat kultúrája

A marrokóiak vendégszeretetükről híresek, ez alól Rabat lakosai sem kivételek. Annak ellenére, hogy fővárosról van szó, a helyiek udvariassága és melegsége itt sem eltérő. 2 millió lakójával Marokkó második legnagyobb városa Casablanca után. Rabat inkább politikai központ, míg gazdasági szempontból Casablanca jelentősebb. A civilizált, kozmopolita város jól öltözött középosztálybeliek és széles sugárutak otthona, mely kevésbé forgalmas utcáival ideális azoknak, akik nyelvtanulásra és pihenésre vágynak. Az emberek szívesen útba igazítanak, étkezési és vásárlási lehetőségek széles kínálata vár. Arab és francia nyelvtanfolyamra egyaránt ellátogathatsz nyelviskolánkba.

Vásárlás Rabatban

Rabatban mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő boltot, legyen szó bolhapiacról vagy drága butikokról. A kereskedelem itt abban tér el Fez és Marrakesh zsúfolt piacaitól, hogy szabott árak vannak, kevesebb az árucsere és az alkudozás.

Rabat egykor kézműves központ volt és még ma is sok kézzel készített termék kapható. Ha kiváló minőségű, helyi kézműves terméket szeretnél vásárolni, a Rue des Consuls a megfelelő választás.

Rabat azon kevés helyek egyike, ahol marokkói topográfiai térképeket és városterveket is vásárolhatsz. 

Számos piac van Rabatban, ahol gyümölcsöket, zöldségeket, fűszereket és dióféléket vehetsz. A legjobb piac az óvárosban található beltéri élelmiszerpiac.

A rabati medina (óváros) és kasbah egyaránt konyhai eszközök, ruhák és élelmiszerek széles válsztékát kínálja. Emellett arany- és ezüstékszerek vásárlására is sok lehetőség va.

Rabat ételei

Rabat kulináris szempontból is fantasztikus város. Díjnyertes éttermek sokasága vár, melyek helyi specialitásokkal és nemzetközi ételekkel kápráztatnak el. Sok étterem régi történelmi épületben található, melyek hangulatos terasszal is rendelkeznek.

Nagy számban vannak jelen a stílusos francia éttermek, melyekben minőségi kiszolgálás, pompás környezet és remek ételek várnak. Autentikus marokkói ételt szinte mindenhol kapni, érdemes megkóstolni a taginet, a cous cous-t, a bárányhúsból készült fogásokat és a galambhúsból készült pastilla süteményt.

Kirándulás Marrakesh-be

Marrakech a látványosságok, hangok, illatok és ízek lenyűgöző egyvelegével azonnal levesz a lábadról és a Kelet misztikus és ellenállhatatlan világába röpít. A kézművességnek nagy hagyománya van a városban, legyen szó hagyományos iparművészeti darabokról vagy modern alkotásokról. Vessz el a Medina szűk kis utcácskáiban, ahol minden sarkon kis standokba, építészeti remekművekbe és kedves emberekbe botlasz. Egy idegenvezetéssel egybekötött kétnapos kiránduláson vehetsz részt. Közös hotelszobában szállásolunk el, csomagolt ebédet és szállítást is biztosítunk. A csomag ára 200 euró.

Kirándulás Ouljába és fazekasműhely

Oulja egy kézművességéről híres falucska, ahol rengeteg iparművészeti alkotást és kézzel készített terméket találhatsz, főként agyagból készült edényeket. Itt órákat tölthetsz a különböző szobrok és fazekasműhelyek csodálatával. Marokkó hagyományos fazekasáruja  nagy elismerésre tett szert és a legjobbak közé tartozik a világon. A kirándulás csupán 20 euróba kerül és bármit megtanulhatsz elkészíteni, például egy vázát vagy hamuzót.

Ramadán – egyhónapos böjt

Az iszlám egyhónapos böjt a ramadán, amely az iszlám naptár kilencedik hónapjára esik. A Korán írja elő a böjtöt -az étel és ital megvonását- amely minden nap hajnaltól naplementéig tart.

Ugyan a böjt az Allah iránti áhítat szimbóluma, a nem muszlim lakosoknak is el kell fogadniuk és be kell tartaniuk az evéssel, ivással és dohányzással kapcsolatos megszorításokat a amadán ideje alatt. A legtöbb étterem ilyenkor zárva van.

A 30 napos böjt után ünnep következik, mely a ramadánt követő három napig tart és a két legfontosabb iszlám ünnepség egyike.

A ramadán időpontja évről-évre változik az iszlám naptár szerint.

Egyéb fontos ünnepek

 • Újév
 • Függetlenség napja
 • Fatih Mouharram (muszlim újév)
 • Aid al-Mawlid (a próféta születésnapja)
 • A munka ünnepe
 • A király trónfoglalása
 • Fiesta Oued Eddahab
 • A böjt megtörésének ünnepe
 • Green March
 • Independence Day
 • Aid al-Adha (Áldozati ünnep)

Francia tanfolyam Rabatban- Árak és szolgáltatások

A francia tanfolyam Marokkóban feledhetetlen élmény a Sprachcafféval. Előnyös csomagárainkat plusz szolgáltatásokkal bővítheted, igényelhetsz például reptéri transzfert, szállást és ellátást. Az árakat az alábbi táblázatban találod:

Lista

 • Tanfolyam és regisztráció
 • Szállás és elhelyezés
 • Szintfelmérő teszt és oklevél
 • Kölcsönözhető vagy megvásárolható tankönzv az iskolában
 • Elfogadási nyilatkozat vízumkérelem esetén

Megjegyzés:
Érkezési idő: 08:00 - 0:00 (vendéglátó család), 14:00 - 02:00 (hotel és riad)

*vallásos ünnepek ideje alatt +/- 1 nap eltérés

Ramadán indeje alatt az iskola nyitva van, de nehezebb élelmiszerez jutni

Hotelszobák: a kétágyas szoba csak két utazónak kiadó.

Kérdéseid vannak?

Kérdéseid vannak szolgáltatásainkkal kapcsolatban? Írj nekünk vagy hívj minket.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!