Milyen eseményeket ne hagyj ki, ha nyelvi utazásra mész Firenzébe

Az olasz nyelvtanfolyam Firenzében kiváló alkalmat szolgáltat arra, hogy szabad estéidet vagy délutánjaidat kellemes hangulatban töltsd egy fesztiválon, helyi ünnepségen vagy egyéb rendezvényen. A Sprachcaffe nyelviskola összegyűjtötte neked a legfontosabb firenzei események naptárát. A városnézés során nem csak a kultúrát ismered meg, hanem gyakorolhatod az olasz nyelvet és új olasz barátokat szerezhetsz. Firenzében rengeteg lehetőség kínálkozik az ismerkedésre, például egy múzeumlátogatás remek alkalmat teremt a társalgáshoz.

ÁPRILIS

Ez az egyik legideálisabb hónap egy firenzei utazáshoz. Az ünnepségek sora Húsvét Vasárnap után veszi kezdetét a Scoppio del Carro fesztiválal, amely tűzijátékkal és középkori jelmezbe bújt felvonulókkal ünnepel. A babona szerint, ha a tűzijáték sikeres, a város lakói boldogságban és bőségben élnek a következő évben is. Ha szereted a jégkrémet, ott a helyed az 5 napos Florentine Gelato Festival -on, amely szintén ebben a hónapban kerül megrendezésre.

MÁJUS

A művészetek és kultúra kedvelőinek a Maggio Musicale Fiorentino igen fontos esemény lehet. Ez a fesztivál opera-, színházi-, klasszikus zenei- és táncelőadásokkal várja a látogatókat. A koncertek május 5 és július 13 között zajlanak.

JÚNIUS


A firenzeiek számára június 24 az egyik legfontosabb ünnep: a város védőszentjének, Szent Jánosnak tisztelegnek. Ugyanekkor zajlik a Calcio Storico Fiorentino, egy ősi olasz labdajáték bajnoksága, melyet 16. Századi jelmezbe bújva játszanak. A játék azért érdekes, mert nincsenek szabályok és a legfőbb cél a győzelem. A patrónus ünneplését előadásokkal és tűzijátékkal teszik emelkedett hangulatúvá.

SZEPTEMBER


A Festa della Rificolona Firenze egyik leglátványosabb eseménye. Ez a legrégebbi fesztivál, amely a 10. század óta kerül megrendezésre. A színes, lámpásokkal történő éjszakai felvonulás Szűz Mária születésnapját ünnepli. A Santissima Annunziata téren játékok, versenyek és vásár található.
Szeptember a borok szerelmeseinek is ideális hónap, ha szeretnék szemtanúi lenni a szüretnek és a   bor elkészítésének. Számos borfesztivál és ünnepség van a városban, ilyen például a Carro Matto.

OKTÓBEREbben a hónapban kezdődik az Amici della Musica zenei rendezvén. Ha a zene helyett inkább a művészetek érdekelnek, minden hóna első vasárnapján ingyenesen látogathatsz el a múzeumokba, például a Bardini, Uffizi, vagy Duomo múzeumokba, és a Dávid-szobrot se hagyd ki a Galleria dell’Accademia-ban.

NOVEMBER


A mozirajongók számára kétségtelenül a Festa Dei Popoli filmfesztivál a hónap legfontosabb rendezvénye. Emellett a karácsonyi vásárok és piacok ajándékok széles választékát kínálják, érdemes ott is körülnézni.