A legjobb események Frankfurtban

Frankfurtról elsőre biztosan az üzleti életre és a nemzetközi reptérre asszociálsz, de a város ennél sokkal többet kínál. Ez a cikk bemutat néhányat a számtalan kulturális esemény és fesztivál közül, melyeket semmiképpen nem érdemes kihagyni, ha Frankfurtba utazol.
Február Az idei évben már elmúlt, de mindenképpen érdemes megemlíteni a frankfurti karnevált. Az egyik leghíresebb esemény a Rosenmontag parádé, amely a városközpontban zajlik.
Május A Festival of Young Talents a Frankfurter Kunstverein-en zajlott május 3-6 között 2018-ban. Ezt a viszonylag fiatal fesztivált a Verein für Kunstförderung Rhein-Main e.V. szervezi a helyi vezető művészeti akadémiák és Rajna-Majna-menti egyetemek közreműködésével. Az idei rendezvény az utópia-disztópia tematika köré épült. Egy másik kiemelkedő rendezvény ebben a hónapban a múzeumok éjszakája, amely május 5-én volt. Körülbelül 40 kulturális intézmény nyitja meg ekkor kapuit a nagyközönség számára, bepillantást engedve Frankfurt és a közelben található Offenbach kulturális sokszínűségébe.
Ínyencek figyelem! A Green Sauce Festival május 11-19 között kerül megrendezésre. Felmerül benned  a kérdés, hogy mi is az a zöld szósz? Ha jártál már Frankfurtban, főként a Sachsenhausen negyedben, akkor már biztos hallottál a hagyományos frankfurti fogásról. A szósz hét növényből készül: metélőhagyma, borrágófű, kis vérfű, turbolya, sóska, petrezselyem és zsázsa. A frankfurtiak annyira odavannak ezért a szószért, hogy nem csak egy fesztivált rendeztek róla, hanem emlékművet is állítottak neki. A Rossmarkton zajló fesztivál ideje alatt a felsorakozó standok kínálata a Grie Soss köré épül.
Szeretnéd magad is elkészíteni a szószt? A következő receptet találtuk, vegán kiadásban:
Frankfurt olyan mértékben ünnepli a Pünkösd utáni keddet, Wäldchestagot, mint semmilyen más város Németországban. Sokan a legnagyobb pünkösdista ünnepnek tartják. A rendezvényt hagyományosan évek óta az erdőben tartják. Sok cég és iskola szabadnapot tart, hogy elutazhasson ide ezen a napon. Többek között ételstandok, színpadok, kisvasút, körhinta és céllövölde várja a látogatókat A Fressgassfest szintén májusban, az Alte Operen zajlik. Számtalan étel- és italstand sorakozik az utcán. Munka vagy tanfolyam után érdemes itt ebédelni, vacsorázni vagy inni egy sört. A Fressgassfest csak a tavaszi nyitórendezvénye 
Június A Rose and Light Festival a Palmengartenen kap helyet, a botanikus kert 1931 óta szervezi. Itt minden a rózsákról szól: a zene, vezetett túra, előadások és bemutatók mellett rózsavizet, rózsás mustárt és egyéb különlegességeket árulnak. A rózsa kiállítás csúcspontja szombat este van, amikor a látogatók különböző alakzatokat raknak ki mécsesekből, majd pedig tűzijátékot tartanak.
A Höchster Schlossfest június végi, július eleji fesztiválja a Höchst kastélynál kerül megrendezésre. Kevesen gondolnák, hogy Frankfurtban is találhatnak középkori kastélyt, de a Höchst negyedben erre is lehetőség van. Lenyűgöző látványban lehet részed, ha a Mainzer Erbistum egykori főhadiszállására látogatsz. 
Július
A Christopher Street Day egyre nagyobb jelentőséget kapott Frankfurtban. A felvonulás a Römerbergről indul, a "The Bazaar of Diversity" pedig a Friedberger Straßen szokott lenni. A szombati napon beszédet is mondanak a Römerbergen. A Stoffel színházi fesztivált a Stalburg színház szervezi Nordend negyedben, négy héten keresztül. Felolvasások, színházi előadások, élőzene és ételstandok várják az érdeklődőket.A Sommerwerft viszonylag fiatal fesztivál, amelyet hagyományosan a Weseler Werften tartanak, Frankfurt keleti részén, a Majna folyón. Eredetileg vízi színházi fesztiválnak indult, de ma már sokkal többet kínál: előadások, tánc, zene, performanszok, filmek, irodalmi rendezvények. Az esemény minden évben ugyanakkor, július 20.– augusztus 5. Között van.
Augusztus A Bahnhofsviertel negyed, ahol az pályudvar található, nem örvendett túl nagy népszerűségnek. Azóta sokat változott és fontos találkozási pontot jelent. A város önkormányzata évente egyszer éjszakai felfedező körútra hívja az érdeklődőket, ahol jobban megismerhetik ezt a negyedet. Kulináris élménytúra is egyben, mely augusztus 16-án 19:00 órától éjfélig tart. A Museumsuferfest kulturális eseményt augusztus utolsó hétvégéjén szervezik minden évben 1988 óta. A nyolcvanas évektől használt Museumsufer megnevezés arra utal, hogy több, mint 20 múzeum található a Majna két oldalán. Évente mintegy hárommillió látogatót vonz, ezzel a Rajna-Majna közének legnagyobb fesztiválja.
Szeptember Természetesen nem olyan, mint a müncheni, de Frankfurtban is van egy kisebb Oktoberfest. Úgyhogy ha nem jutsz el Münchenbe, akkor itt is belekóstolhatsz a fesztivál ízébe. A rendezvény szeptemberben indul és októberben ér véget.
Október Hónap elején Németország legnagyobb könyvvásárba mehetsz, melyet a Börsenverein des Deutschen Buchhandels alapított 1949-ben. Itt megismerheted a legújabb kiadványokat és személyesen találkozhatsz kedvenc íróiddal. Ha magad is író vagy, itt akár kiadókkal is megismerkedhetsz. Minden évben más ország van fókuszban, amely saját pavilonnal rendelkezik.  Az idei fogadó ország Grúzia és az év mottója: Made by Characters. Időpont: 2018 október 10-14. December Ha olyan szerencsés vagy, hogy decemberben utazol Frankfurtba, ellátogathatsz a csodálatos karácsonyi vásárba, amely az egyik legnagyobb Németországban. A Hauptwache-től a Römerig sorakozó standokon minden megtalálsz: forralt bort, meleg cidert, ételeket, dekorációkat és sok egyéb különlegességet. Ezen a vásáron biztosan találsz ajándékot szeretteidnek. A központi vásár mellett más kisebb karácsonyi vásárokat is találsz a városban, például a Sachsenhäuseren és a Preungesheimon. Ha mindez még nem volna elég kedvcsinálónak, nézd meg videónkat is: