Aktív pihenés Bournemouth-ban

Függetlenül attól, hogy egyéni, családi, páros vagy csoportos vakációzásról van szó, Bournemouth kivételesen megfelelő hely mindenki számára. Anglia titkos ékköve rejtve van a nagy nyilvánosság elől, de cikkünkből megtudhatod, miért érdemes ide utaznod legközelebb.

Minden, ami vízzel kapcsolatos

Imádod a vizet? Akkor Bournemouth-ban a helyed! Számtalan kikapcsolódási lehetőséged lesz, melyek során teljesen elmerülhetsz a vízben vagy éppen hajóval szelheted a kristálytiszta habokat, ha szeretnéd szárazon megúszni. Szörf, jet ski, snorkeling, búvárkodás – Bournemouth-ban bármelyiket kipróbálhatod. Csobbanj egyet és próbáld ki a vízi sportokat is!Ha utálsz fürdőruhába bújni, nem szeretsz úszni vagy zavar a homok, akkor sem kell lemondanod az óceáni kalandokról, mert lenyűgöző víz alatti látványban lehet részed az Oceanariumban. Itt számtalan tengeri élőlényt fedezhetsz fel, fölötted és körülötted pedig a víz ragyogása bűvöl majd el.

Angol kertek

Bournemouth főként a strandjai miatt híres de a zöld övezetet kedvelőknek sem kell aggódniuk. A város fényűző kertjei egzotikus növényekkel és hangulatos parkokkal vannak tele. Minden sarkon újdonságokat fedezhetsz fel és hűs árnyékot kínáló angol kertekre bukkanhatsz, ahol megpihenthetsz egy hosszabb séta után. Ha szeretnél a vadabb, érintetlen természetben kirándulni, utazz a New Forestbe, ahol a növényzet mellett az állatvilágot is megismerheted, mivel többek között vadlovak és tehenek is élek itt.  Mindenképpen érdemes egy kellemes sétát tenni az erdőben, amelyikről még sok helyi is megfeledkezik.

Hírességek Bournemouthan

A városkát varázslatos hangulat lengi körül. A mágikus és fantasy irodalom sokak számára egyet jelent J.R.R. Tolkien univerzumával, melyet A Gyűrűk Urában alkotott. A modern fantasy és fiktív karakterek atyja az egész műfajra nagy hatással volt. Azt viszont kevesen tudják, hogy Tolkien halála előtt Bournemouth-ban élt. Amellett, hogy rengeteg lehetőség van az aktív pihenésre, a város megőrizte nyugodt, relaxálásra ideális környezetét is, ezért kedvelte az író is. A híres regényírón kívül Andy Summers is élt Bournemouth-ban. Az ő élete kevésbé volt csendes, de az itt töltött időről szintén kevesen tudnak, pedig a város igen büszke rá, hogy itt töltötte fiatal éveit. A számtalan díjjal és elismeréssel rendelkező zenész világszerte ismert, Bournemouth pedig azon városok közé tartozik, ahol szintén alkotott pályája során.

Éjjel-nappal aktív

Nappal számtalan tevékenységben vehetsz részt. Látogass el az árkádhoz, próbáld ki az egész évben rendelkezésre álló ice skatinget, a sziklamászást vagy a drótkötélpályát. A már említett vízí sportok és a strandolás szintén remek kikapcsolódási lehetőség minden korosztály számára. Éjszaka a bárok és klubok megnyitják kapuikat a baráti társaságok számára. A helyiek nagyon kedvesek és könnyen beszélgetésbe elegyedhetsz velük egy szórakozóhelyen. Kiváló alkalom az ismerkedésre, táncra, közös iszogatásra, ezek az élmények pedig még feledhetetlenebbé teszik a Bournemouth-ban töltött időt.