Kihagyhatatlan események Máltán

Bármilyen érdeklődés köröd is legyen, Máltán biztosan találsz olyan eseményeket és programokat, amelyek elnyerik tetszésedet. Málta szigete sokféle kulturális rendezvénynek, karneválnak és fesztiválnak ad otthon egész évben. Az alábbiakban egy rövid listát találhatsz a leghíresebb eseményekről.
Vidéki festa A festa időszak május végén kezdődik és szeptemberben ér véget a máltai városokban és falvakban. Az helyiek hosszú hétvégéken ünnepelnek, három vagy négy napon keresztül. Az utcák és az erkélyek megtelnek színes füzérekkel és utcai árusokkal, ahol máltai nugátot, hagyományos- és gyorsételeket egyaránt kínálnak, emellett élőzene és este tüzijáték teszi hangulatossá a rendezvényt. A leghíresebb festák: Our Lady of the Lily, Saint Philip, Saint Mary of Imqabba, Qrendi Saint Catherine és a Nativity of Our Lady záró festa. Karnevál Az 500 éves múlttal rendelkező esemény februárban kerül megrendezésre. A helyiek feltűnően színes, bizarr jelmezeket öltenek és felvonulnak az utcákon. Érdemes ilyenkor elmenni Paceville-be, málta éjszakai életének központjába, a legnagyobb karnevál viszont Valettában kap helyet. Gozon pedig a színes karnevál helyett egy sötétebb, kísértetiesebb változatot találsz. Nemzetközi Tűzijáték fesztivál Az esemény 2004-óta kerül megrendezésre, ebben az évben csatlakozott Málta az Európai Únióhoz. A lenyűgöző tűzijátékot helyi és nemzetközi pirotechnikai cégek biztosítják. A legjobb az egészben, hogy ingyenesen látogatható, úgyhogy semmiképpen ne hagyd ki!
Jazz fesztivál Kihagyhatatlan fesztivál a jazz-rajongók számára. Vallettában szervezik július közepén, három napon keresztül számtalan stílust felvonultata. A leghíresebb klasszikusok és a helyi feltörekvő tehetségek egyaránt helyet kapnak a Nagy Kikötő előtt felállított színpadon. Ha többet szeretnél tudni a fesztiválról, látogass el a hivatalos oldalukra: www.maltajazzfestival.org Glitch Festival A fesztivál pirosbetűs ünnep az elektronikus zene kedvelőinek. Kihagyhatatlan élmény azoknak, akik house-ra és techno-ra szeretnének bulizni, nem meglepő, hogy gyorsan az ország legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát. A Gianpula-n kerül megrendezésre, a Mdina óváros mellett. A elektronikus zenei világ nagyjaival találkozhatsz itt, például Maceo Plex, Ben Klock, Jon Hopkins, Dax J, Carl Craig. A fesztivál egy hajón szervezett bulival zárul.
Notte BiancaAz évente megszervezett kultuális és művészeti esemény egy októberi estén kerül megrendezésre Málta fővárosában. A múzeumok megnyitják kapuikat a látogatók számára, a kávézók és éttermek későbbig tartanak nyitva, az utcákon, tereken helyi és nemzetközi előadók lépnek fel. Nemzetközi művészeti fesztivál
A fesztivál elismert és fiata művészeket egyaránt meghív, sokféle művészeti ág képviselteti magát, például tánc, zene és színház. Az ország elhelyezkedése a kultúrák sajátos összeolvadását kínálja, hidat képezve Európa és Afrika között.Isle of MTVAz MTV Europe által szervezett Isle of MTV Évente több, mint 50.000 embert vonz szerte a világból. Ez az egyik legnagyobb zenei fesztivál Európában. A belépés ingyenes és olyan előadókat hallgathatsz meg, mint: The Chainsmokers, Will.i.am, Rita Ora, Flo Rida, Snoop Dogg, David Guetta, Lady Gaga, Maroon 5, The Chemical Brothers so egyéb mellett..