Az 5 legjobb sorozat az angol nyelvtudásod fejlesztésére

Ha szórakoztató módon szeretnéd fejleszteni az angol nyelvtudásod, akkor az angol nyelvű sorozatok, angol felirattal való megtekintését javasoljuk. Az alábbiakban olyan sorozatokat ajánlunk, amelyek ideálisak nyelvtanuláshoz. Legyen az könnyed szitkom vagy valami komolyabb filmsorozat, a nyelvtudásod hálás lesz érte.

A nyelvtanulást nagyon hatékonyan segítő tevékenység az idegen nyelvű tartalmak fogyasztása, legyen az sorozat, film, podcast vagy bármilyen olyan témában történő beszélgetés amely téged érdekel. Rövid cikkünkben, olyan kultikus, angol nyelvű filmsorozatokat ajánlunk neked, amelyek nem csak a nyelvtudásod fejlesztik, de jó eséllyel kedvelni is fogod majd valamelyiket.

F.R.I.E.N.D.S

A F.R.I.E.N.D.S talán az egyik legkultikusabb amerikai televíziós sorozat, a szitkom-ok egyfajta ősanyja, amelyet először 1994-ben adtak le, és egészen 2004-ig futott. Matthew Perry 2023-as halála, a fájdalom sötét árnyával borítja a sorozatot is, de tehetsége a sorozatnak köszönhetően is, örökre velünk marad. Biztosan ismered a sorozatot, talán már láttad is, most pedig ideje megnézned angolul is. Hat New Yorkban élő barát kalandjait követheted nyomon, sajátos helyzetekkel, humorral, olyan karakterekkel amelyek óhatatlanul életed kedves szereplőivé is válnak. A sorozat a hagyományos angol nyelven beszél, amely lassú és könnyen érthető a kezdők számára is, nélkülözi a mai vad szlengeket. A Friends megkerülhetetlen része a vizuális popkultúránknak, érdemes nyelvtanulásra is használni.

PG -13

Sherlock

A Sherlock egy brit drámasorozat, amely Sherlock Holmes híres detektívregényein alapul. A sorozat amelyet már sokaknak nem kell bemutatni, a detektív és a krimi műfaj jellegzetességeit keveri, kellő mennyiségű feszültséggel, csipetnyi humorral, valamint sajátos, kreatív vizuális elemekkel. A sorozat Sir Arthur Conan Doyle, ikonikus Sherlock Holmes karakterét egy modern kori Londonba helyezi, és egyfajta jól funkcionáló szociopataként ábrázolja. A hivatalos brit nyelv elsajátításához ideális.

PG- 13+

Tanulj angolul nyaralva

A nyelvtanulás leghatékonyabb módja azon országban tanulni ahol a nyelv él. A Sprachcaffe nyelvtanfolyamjai segítségével szórakozva tanulhatsz, miközben nyaralsz is egyben!

Tudj meg többet

Modern Family

A három egymással szoros viszonyt ápoló család sorsát bemutató sorozat, 2009-ben indult, majd a 18 - 49 évesek köreiben rövid idő alatt az USA egyik legnépszerűbb vígjátéksorozatává nőtte ki magát, a harmadik évadot már több, mint 12 millió néző követte. Ez a tökéletes családi szórakoztató sorozat, családokról, családoknak. A sorozat széles műfajú és a témáit illetőleg is változatos, így segíthet bővíteni a szókincsed. A sorozatban van egy karakter, Gloria (Sofia Vergara) aki maga is az angol tanulás rögös útját járja, ahol a család türelemmel mesél el neki egyes általános kifejezéseket. A modern család így generációkon átívelő sorozat, amely segítséget jelenthet a kezdő angol nyelvtanulók számára.

PG- 12+

The Office

A The Office az egyik kedvenc szitkom a listánkon, az irodai élet nehézségeit, a munkatársak abszurd furcsaságait, zseniálisan bemutató sorozat. Az üzleti és irodai élet sajátos szókincsét tanulhatod el, mindezt zseniális, abszurd, határfeszegető humorral, izgalmas történettel, amelynek során a karakterek egyre több oldala mutatkozik meg. A néző azonosulni, majd kötődni is kezd bizonyos karakterekhez, szorít nekik, míg más karaktereken elképed az ember, hogy mennyire groteszkek. A vállalati világon kívül számtalan, színes témát is felvonultat, így a szókincsed is számos területen látja majd hasznát, miközben derülsz is majd a szereplők ámokfutásain. "That's what she said!"

PG-13

How I Met Your Mother

A How I Met Your Mother (Így jártam anyátokkal) szitkom egy másik kedvencünk a listán, amelynek alaphelyzete szerint, egy apa, Ted Mosby meséli gyerekeinek, hogyan is ismerkedett meg az anyjukkal illetve, milyen sokszor reménytelennek látszó utat járt be, hogy megtalálja az igazit. A sors mindig egészen másként keveri a lapokat, mint ahogy azt az ember szeretné, nincs ez másként az Így jártam anyátokkal sorozat esetében sem. A történet javarészt New York-ban játszódik, számos témát érint, amelyek mind fejlesztik majd az angol szókincsed. A karakterek szerethetőek, az alaphelyzettel pedig könnyű azonosulni, ha voltál már egyedül.

PG-12