sprachcaffe.com/magyar

Ha szórakoztató módon szeretnéd fejleszteni az angol nyelvtudásod, akkor az angol nyelvű sorozatok, angol felirattal való megtekintését javasoljuk. Az alábbiakban olyan sorozatokat ajánlunk, amelyek ideálisak nyelvtanuláshoz. Legyen az könnyed szitkom vagy valami komolyabb filmsorozat, a nyelvtudásod hálás lesz érte.
Bővebben
A kiszemeltet megszólítani, és színt vallani érzéseinkről, sokszor anyanyelven sem könnyű. Pár jól időzített, frappánsan elmorzsolt, humoros mondattal, felkelteni valaki érdeklődését igazi mestermunka. Mutatunk néhány angol nyelvű példamondatot, hogyan NEM érdemes beszélgetést kezdeményezni.  
Bővebben
A zene folyamatonsa jelen van az életünkben, fiatalkorunkban pedig különös fontossággal bír, a fontosabb pillanatokban mindig bizonyos dalok jelentenek támaszt, vigaszt. Ezért a kedves, vidám gyerekdalok különösen alkalmasak a nyelvtanuláshoz, könnyed ritmusok, dallamok segítik a memorizálást és meghozzák a kedvet is a tanuláshoz.
Bővebben
Kína hatalmas ország, a lakosság, a terület és a dialektusok számát tekintve is. Az Ethnologue: Languages of the World szerint, Kína nyelvészeti szempontból, a világ hetedik legszínesebb országa. 2022-ben Kínában 307 nyelvet beszéltek, a globalizáció valamint a mandarin nyelv hivatalos nyelvként való használata miatt, ezek közül sajnos több mint 150-et a kihalás veszélye fenyeget.
Bővebben
Az online fordítók életünk szerves részévé váltak, egyre többet használjuk ezen eszközöket, amelyek megkönnyítik a boldogulást idegen nyelvterületeken, legyen az utazás, vállalkozás, vagy valamilyen nemzetközi tevékenység, idegen nyelvű oldal böngészése vagy egy sima beszélgetés külföldiekkel. Számos oka lehet, hogy fordító szolgáltatást veszünk igénybe, a következőkben, az öt legjobb, ingyenes internetes fordítót mutatjuk be.
Bővebben
Egy új nyelv elsajátítása során elengedhetetlen a számok megtanulása is és a számolás logikájának memorizálása. A Sprachcaffe ezen cikke segít az angol számok 1-től 1000-ig való elsajátításában. A számolás logikája az angol nyelvben szerencsére egyáltalán nem bonyolult.
Bővebben
Ahhoz, hogy el tudj számolni franciául 1-től 100-ig, majd 1000-ig, tisztában kell lenned néhány sajátosabb szabállyal. Mutatjuk mit kell megtanulnod és mire kell ügyelned.
Bővebben
A kapcsolatépítés szerves részét képezi az életünknek, új ismeretségekre, kapcsolatokra, különféle érdeklődési területeken jeleskedő ismerősökre szert tenni, életünk minden szakaszában hasznos lehet. Nem kell számító, üzleti gépezetnek lennünk ahhoz, hogy a saját magánéletünkben is hasznát lássuk, ha különféle szakmai szférákból vannak ismerőseink, így gyakorlatilag bármilyen problémával is szembesülnénk van kihez fordulni, van kit megkérdezni.
Bővebben
A kezdő német nyelvtanulók számára a megfelelő névelők alkalmazása szokta okozni a legtöbb problémát. A német nyelv elsajátítása igazi kihívás, a sajátos nyelvtan már a nyelvtanulás legelején megvillantja tépőfogát, ami nem kevés frusztrációt okozhat a kezdő nyelvtanulóknak. Valóban számos sajátos eset létezik, van viszont néhány trükk ami segíthet kiválasztani a megfelelő névelőt.
Bővebben
Európa szívében található Németország, az EU kiemelkedő nagyhatalma. Az ország az egyik legerősebb gazdasággal rendelkezik, kiemelkedő kulturális, művészeti élettel, lenyűgöző természeti szépségekkel és rendkívül gazdag történelemmel. Mutatunk öt német várost amelyet látnod kell.
Bővebben