Öt város Németországban, amelyet látnod kell

Európa szívében található Németország, az EU kiemelkedő nagyhatalma. Az ország az egyik legerősebb gazdasággal rendelkezik, kiemelkedő kulturális, művészeti élettel, lenyűgöző természeti szépségekkel és rendkívül gazdag történelemmel. Mutatunk öt német várost amelyet látnod kell.

Berlin: A gazdag múlt és a modern jövő keveredése

Berlin a legnagyobb metropoliszok egyike, igazi világváros, nemzetközi lakossággal, rengeteg turisztikai látványossággal, pezsgő kulturális és éjszakai élettel.

Az ország fővárosa rendkívül gazdag történelemmel rendelkezik, olyan kultikus látnivalókkal mint a Reichstag, a Brandenburgi kapu vagy a Holokauszt Emlékmű. A berlini falat bár már lebontották, egyes részei még mindig láthatóak a Checkpoint Charlie (a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a vasfüggöny berlini szakaszán) és a Reichstag közelében. Egy másik érdekes látványosság a Museum Island amely számos múzeumból áll.

Ezen múzeumok látványos műtárgyakat, templomokat, sőt különböző civilizációk, ősi települések replikáit is tartalmazzák. Berlin rengeteg érdekességet tartogat, két állatkertet, úszásra alkalmas tavakat, nyilvános parkokat, különféle szórakozási lehetőségeket, eltérő világnézetű, gondolkodású embereket és rengeteg sajátos hangulatot. A hangulat utcáról utcára is változik. A városban évente megrendezésre kerülő esemény például a híres Berlini Filmfesztivál, A Múzeumok hosszú éjszakája, Kultúrák Karneválja és számtalan egyéb felejthetetlen esemény vár.


Düsseldorf: Egy izgalmas város a Rajna mentén

Düsseldorf, hamisíthatatlan, európai hangulatú, városi pihenést kínál, modern, fiatalos és vonzó látványosságokkal. Németország egyik vezető egyetemi városa, jelentős kulturális múlttal rendelkezik. A várost igazi élvezet gyalogosan felfedezni. A Rajna menti várost a múltja során számos behatás érte, amelyek rajta hagyták jegyeiket a művészeti és divatpreferenciáin.

A történelmi városrész fenséges városházával, festői piacterével, párizs jellegű sugárútjaival, körútjaival egész egyszerűen kihagyhatatlan. Nordpark és a Hofgarten Düsseldorf két parkja a nyugalom és a természet szigetei. Amikor leszáll az éj, éttermek, kávézók, illetve üzletek sokasága várja, hogy bekukkants. A Rajna menti sétány a Rhine promenade festői a víz mentén, a kivilágított várost szemlélve tökéletes hely a kikapcsolódásra, hajókázásra.


Frankfurt: város kilátással

Frankfurtot már régóta Németország egyik legfontosabb városaként tartják számon. Az egykori császári város, a Majna folyó mentén található. A város tökéletes hétvégi kiruccanásokhoz, de hosszabb pihenéshez is ideális, számos történelmi épülettel, első osztályú látnivalóval, illetve rengeteg kikapcsolódási lehetőséggel is vár. Az elragadó Römerberg egy felújított, gyalogosbarát városi tér, középkori sorházak, vonzó butikok, galériák, kávézók és éttermek közepette.

A Museumsufer ad otthont a kiváló Világkultúrák Múzeumának és az Ókori Szobrász Múzeumnak. Németország egyik vezető üzleti központjaként elhíresült, felhőkarcolókkal tarkított pénzügyi negyede miatt, a város kiérdemelte a "Mainhattan" becenevet. Ha tervezed a Majna menti város meglátogatását, a Sprachcaffe frankfurti nyelviskolájának segítségével összekötheted a kellemeset a hasznossal, vagyis a kikapcsolódást a nyelvtanulással. Az iskola közvetlen a Museumsufer mellett található, Sachsenhausenben, Frankfurt egyik legszebb kerületében.


München: Oktoberfest a bajor fővárosban

München, Bajorország fővárosa, egy olyan német város amely világszerte ismert. München hangulatos pubok, múzeumok, éttermek, katedrálisok, sörkertek otthona. A világ egyik legnagyobb sörfesztiváljának az Oktoberfest-nek is házigazdája, amely minden ősszel itt kerül megszervezésre, ezzel nem kevés hírnevet generálva a városnak.

A Marienplatz tér is jól ismert, itt található az Új Városháza, a Régi Városháza és a Szent Mária-oszlop. A Glockenspiel toronyerkélyén található órajáték, a turisták kedvelt célpontja.
Az Új Városháza pincéjében található egy 150 éves Ratskeller is, amely hagyományos német konyhát szolgál fel. Ha vonz München, akkor feltétlen vess egy pillantást a Sprachcaffe müncheni nyelviskolájára!

Tervezd meg az utazásod Németországba

Szívesen utaznál Németországba, és azon gondolkodsz, milyen lehetőségek is állnak a rendelkezésedre? Fontolj meg egy nyelvi utazást Németországba. Egy nyelvi utazás keretében rengeteg lehetőséged nyílik olyan városok meglátogatására mint Frankfurt vagy München, miközben németül is tanulsz. Az utazás, a felfedezés, az idegen országban való nyelvtanulás, az élmények olyan kombinációját hozzák létre, amelyeknek életed hátralevő részében számos hasznát láthatod!

Tervezd meg az utazásod Németországba

Hamburg: Város hamisíthatatlan kikötői hangulattal

Hamburg Európa egyik legfontosabb és legforgalmasabb kikötővárosa. A város az Elba partján fekszik, mindössze 100 kilométerre az Északi-tengertől. Valaha a Hanza-Szövetség tagja volt, ami a középkori kereskedő városok szövetségét jelentette, ma pedig már Németország második legnagyobb városa. A hajózási örökségéről és nyüzsgő éjszakai életéről is ismert várost, csatornák, illetve vízi utak szelik át, amelyek a város történelmének, kultúrájának és hangulatának is szerves részét képezik. A régi téglaraktár és az építészetileg lenyűgöző Elbphilharmonie koncertterem például közvetlenül a vízen állnak.

Az ételeiről is híres Hamburg, a listánkon szereplő legészakibb város. Hamburg a tenger gyümölcseit kedvelők számára, egyenesen földi paradicsom. Számos kiváló halétterem található itt, a hamburgi halpiac pedig a város ikonikus nevezetessége, ha itt jársz mindenképpen érdemes meglátogatni.


Németország kihagyhatatlan, fedezd fel velünk!

Németország gyönyörű, bármerre is barangolj, minden része tartogat szépségeket, rengeteg a látnivaló, a Rajna és Moselle völgyétől a csodálatos Bajor Alpokig, a Bodeni-tó lenyűgöző partjáig, valamint a Balti- és Északi-tenger zord strandjaiig. Németország kis és nagy városai könnyen megközelíthetők a közép-európai országot átszelő kiváló autópálya- és vasúthálózatnak köszönhetően. Tervezd meg utazásod Németországba és élvezd a földrajzi, építészeti, művészeti és kulturális látványosságokat, érdekességeket.