Home

Kérj árajánlatot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj ajánlatot könnyen és gyorsan! Árajánlatkérés

A Sprachcaffe indulásra kész!

2020-as vakációs terv

Kedves diákok, utazók!

A bolygón átvonuló világjárvány teljesen megváltoztatja a szokásainkat – talán örökre. Éppen ezért a Sprachcaffe is új szabályoknak és előírásoknak kell eleget tegyen, teljesen átszervezve az iskolai életet.

Örömmel jelentjük, hogy a 2020-as nyári szezonra való felkészülés sikeresen lezártult és biztonságos környezetet kínálunk a tanuláshoz úgy, hogy mindeközben izgalmas és élvezhető marad a program. A karantén előírások időszaka szerencsére lassan mindenhol véget ér és visszatérhetünk a normális kerékvágásba. Szerencsére iskolánk tanfolyamok széles választékát és kültéri szervezett programok sokaságát kínálja, például Máltán, ahol hatalmas Club Village campus biztosít teret a kikapcsolódásnak.

A szociális távolságtartás az egyik kulcsfontosságú elvárás jelen esetben. Emellett minden utazónak javasoljuk, hogy kössön utazás- és egészségbiztosítást, továbbá olvassa el az alábbi tanácsokat:

Utazás előtt:

Győződj meg róla, hogy teljesen egészséges vagy. Kiskorú utazók esetén a szülőknek ki kell tölteniük egy nyilatkozatot, amelyben kijelentik, hogy:

  • Tünetmentes voltál indulás előtt és az utóbbi 14 napon is
  • Nem álltál kapcsolatban fertőzött vagy karanténban tartózkodó személyekkel az utóbbi 14 napban
  • Elfogadod, hogy az előírások be nem tartása szankciókat vonhat maga után
  • Ha van rá módod, töltsd le a koronavírus kontaktkövető applikációt

Repülés és transzfer

A repülést illetően a légitársaságok előírásainak kell eleget tenni, iskolánk személyzete pedig maszk viselésére és távolságtartásra kéri a reptérre érkező diákokat. Az érkező diákok nem kerülhetnek kapcsolatba a távozó diákokkal. Amennyiben valaki a járvány tüneteit produkálja, az iskolának joga van azonnal hazaküldeni a diákot.

Szállás

A szálláslehetőségek valószínűleg korlátozott számban lesznek elérhetők, mivel jelen helyzetben nem biztos, hogy vendégcsaládoknál történő elhelyezést is kínálunk. Ha minimálisra szeretnéd csökkenteni a kontaktust a többi diákkal, javasoljuk, hogy egyágyas szobát válassz. A közös konyhákban nem lesznek többé közösek az evőeszközök: a poharakat, tányérokat és evőeszközöket minden diák a szobájában tartja és használat után azonnal el kell mosogatnia. A legtöbb kollégiumban a mosdó továbbra is közös lesz de sokkal gyakrabban fogják tisztítani azokat.

Étel

Bárjaink és éttermeik mind hivatalos engedéllyel rendelkeznek (Máltán például a Malta Tourism Authority részéről) és összhangban vannak a COVID-19 biztonsági előírásaival. Az étkezési intervallum hosszabb lesz, annak érdekében, hogy a diákok megfelelő távolságban tudják elfogyasztani az ételeket. Minden vendéget megkérünk arra, hogy érkezéskor használja a bejáratnál található kézfertőtlenítőt.

Nem lesz önkiszolgálás és büfé. Üvegek és fűszertartók helyett kis, eldobható csomagolásban lesznek a fűszerek és szószok (olaj, ecet, só, bors, cukor, ketchup stb). Minden tányért, edényt és evőeszközt magas hőmérsékleten mosnak és fertőtlenítenek használat után. Az asztalokat szintén minden vendég után fertőtlenítik és megfelelő távolságra lesznek elhelyezve egymástól.

Egyes országokban az ebédet csomagolva adják. A csomagolás folyamata a higiéniai előírásoknak megfelelően zajlik. Az ételek elkészítésében és felszolgálásában részt vevő dolgozók mindegyike megfelelő tájékoztatást kapott a védőeszközök használatáról és alkalmazza is ezeket.

Tanórák

A legfőbb szándékunk az, hogy normális tanórákat tartsunk kis létszámú csoportokban. A legrosszabb esetben (ha az adott ország előírásai megkövetelik), arra is szükség lehet, hogy egyszerre kínáljunk online és offline órákat is a résztvevőknek. Ebben a helyzetben a diákok laptopon, táblagépen vagy telefonon követhetik az órák egy részét, a tanárok pedig a virtuális oktatási eszközöket is bevethetik. Az iskolában a közlekedés szintén szervezett módon történik és az ablakokat negyedóránként kinyitjuk szellőztetés céljából. Az osztálytermi órán egyetlen olyan személy sem vehet részt, akinek influenza jellegű tünetei vannak.

A tantermeket, padokat, székeket, kilincseket, villanykapcsolókat rendszeresen fertőtlenítik. A mosdókat és vécéket minden szünet után tisztítják.

Szabadidős programok

A nyelvi utazás legnagyobb előnye az anyanyelvi környezet, a helyi kultúra megismerése és az élményszerzés. A szabadidős programok ezért változatlanul megszervezésre kerülnek, természetesen mindenfajta biztonsági előírást szem előtt tartva és alkalmazva a jól bevált módszereket (például testhőmérséklet mérés).

Bármi is történek, fel vagyunk készülve a járvány okozta kiszámíthatatlan helyzetekre és minden diákunk számára kellemes, biztonságos és felelősségteljes tanulási élményt nyújtunk.

Mivel a helyzet folyamatosan változik, ezért oldalunkon is rendszeresen frissítjük a tartalmakat.

Reméljük, hamarosan Veled is találkozunk!

 

Alberto Sarno

A Sprachcaffe Languages Plus vezérigazgatója

Kérdéseid vannak?

Kérdéseid vannak szolgáltatásainkkal kapcsolatban? Írj nekünk vagy hívj minket.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!