Top 10 londoni közösség, ahova csatlakozhatsz

Amikor egy új városba költözöl vagy csak átutazóban vagy a barátaiddal, sokszor nehéznek tűnhet új kalandokat és rendhagyó ötleteket kitalálni. Az úgynevezett meetup csoport az egyik leggyakoribb módja annak, hogy új, érdekes embereket ismerj meg. Ezek a felhasználók által alkotott csoportok különböző témák köré szerveződnek, például nyelvtanulás, extrém sportok vagy épp kötögetés. A csoport találkozókon olyasmikbe kóstolhatsz bele, amit addig még nem próbáltál egyedül.
Vegyük például Londont: egy csodálatos multikulturális város és kár lenne kihagyni az itt kínált lehetőségeket. Függetlenül attól, hogy csak néhány napot töltesz itt, vagy meghatározatlan ideig tartózkodsz a városban, miért ne tennéd érdekesebbé a napjaid egy kis társasági élettel? Szeretnénk neked segíteni ebben, ezért összeállítottunk egy 10-es listát londoni találkozóhelyekről.

Vegyülj el hasonlóan gondolkodó emberek társaságában

Mammoth London Language Exchange

Kiváló alkalom arra, hogy nyelvet tanulj és szocializálódj. Ez a csoport nem csak heti language exchange találkozókat szervez, hanem közösségi, kulturális és sporteseményeket is. A tagok 18-40 közöttiek és több, mint 30 nyelvet képviselnek. Készülj fel egy izgalmas élményre, amikor egy délután alatt akár két-három idegen nyelven is beszélhetsz.

London Photographic Workshop

A fényképészet csalóka lehet. Nagyon könnyűnek tűnik lenyomni a gombot, de az eredetiség és a technikai felkészültség elsajátítása egyáltalán nem könnyű. Ebben a csoportban a fotózásról tanulhatsz vagy épp taníthatod is, ha úgy gondolod, hogy megy. Sokféle workshop közül választhatsz, például csendélet, kültéri fotózás, portré és még sok egyéb.

Free London Events

London egy nagyszerű város, de igen sok kiadással jár. Ez a csoport szórakoztató (és legfőképpen ingyenes) programokat kínál. Ingyen koncertek, futó tábor, papírmasé figura készítés, stand-up comedy és még sok egyéb lehetőség biztosítja a szórakozást.

The London Movie Meetup Group

Ez a csoport a film szerelmeseinek ideális választás. A csoport minden hónapban megszavazza, hogy milyen filmet nézzenek meg, vetítés után pedig megbeszélik a látottakat egy ital mellett. Nem kell mindent tudnod Orson Welles-ről vagy a La Nouvelle Vague-ról ahhoz, hogy jól érezd magad ebben a csoportban. A lényeg, hogy új műfajokat ismerhetsz meg és megoszthatod véleményedet másokkal is a világhírű (vagy néha épp ismeretlen) filmes alkotásokról.

Twenty Something

A téma és az esemény a két legfontosabb szempont egy csoport kiválasztásakor. Ugyanakkor ezeknél sokkal fontosabb, hogy kik tartoznak az adott csoportba. Sok olyan közösséget találhatsz, amely bizonyos korosztályokat gyűjt össze. 

Bár túl szűknek tűnhet a huszonévesek kategória, de a programok választéka igen széles: kvíz est pubokban, esti találkozás, múzeumlátogatás, paintball, piknik, színház stb. A csoport tagjai laza, széles látókörű személyiségek, úgyhogy ha te is huszonéves vagy (vagy annak érzed magad), csatlakozz bátran, mert tárt karokkal fogadnak. 

 

Pörögj fel!

London Running Bootcamp & Breakfast

Szeretsz (vagy szeretnél) edzeni, de utálod a túláradó tesztoszteront az edzőtermekben? Ebben a csoportban nem lesz szükséged protein shake-re. A lényeg az, hogy a szabadban légy és feltöltődj energiával a lehető legegészségesebb és legpozitívabb módon. Ezt követően a csoport tagjai együtt fogyasztják el a jól megérdemelt reggelit. Ez jó terv a következő hétvégére: fittebb leszel és még barátokat is szerzel.

Creative Yoga London

Gondoltál már arra, hogy  a jógát bulival kombináld? Ez a rendhagyó Yoga Meetup közösségi eseményeket, bulikat és társkeresőt is szervez a jógaórák mellett, például Social Yoga Tuesday's, Yoga Raves és Yoga Dating. A városi jóga csoportok folyamatosan növekednek, ezért érdemes csatlakozni.

Outdooraholics

Az Outdooraholics tagjai mindent elkövetnek annak érdekében, hogy kikerüljenek a zsúfolt nagyváros betondzsungeléből. Hibátlanul megszervezett kirándulásokon vehetsz részt, akár egynapos kiruccanáson London külvárosában vagy épp egy két hetes hegymászótúrán.
 És egy kis kultúra

London Culture Seekers

Gondolkodtál már azon, hol gyilkolt Hasfelmetsző Jack vagy mi adott ihletet Shakespeare-nek? Senki sem szeretné jobban felfedezni London szívét, mint ennek a csapatnak a lelkes tagjai. Felfedező körutak, múzeum- és galérialátogatás, opera, színház, kirándulások és közös kávézás szerepel a havi tevékenységek sorában.

Tastour

Sokan álmodozunk arról, hogy értünk a borokhoz és az egzotikus ételekhez (meg persze menő partikról dicsekszünk). Ez azonban teljesíthetetlen feladatnak látszik, hiszen több száz felfedezésre váró kulináris élmény között azt sem tudjuk, hogy kezdjünk neki. Ebben a csoportban nem csak étel- és italkóstolást szerveznek, hanem üvegfestésre és borászat látogatására is lehetőség kínálkozik.  
Itt az ideje, hogy elindulj. Ha azon gondolkodsz, jelentkezhetsz-e egyedül, a válasz: igen! Sőt, így még jobban megtapasztalhatod a csoport lényegét.  Itt még több londoni csoportot ismerhetsz meg.